Абитуриентите на Банско дефилираха под дъжд от аплодисменти

Деветдесет ученици от Банско дефилираха празнично под тържествена аркада в центъра на града. Дванадесетте арки в цветовете на българския трикольор бяха символ на всеки от класовете в досегашното им образование и на пътя им към зрелостта.

Абитуриенти бяха 50 момичета и момчета от Професионалната гимназия по електроника и енергетика и 40 от Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“.

Със сърдечно приветствие към абитуриентите се обърна заместник-кметът Стойчо Баненски.

„Скъпи абитуриенти, нека силата на вашата младост, нека вашият ентусиазъм и наученото ви помагат от тук нататък, когато вече сами ще поемете отговорност за своя живот. Желая ви от сърце да имате успешна реализация. На тези от вас, на които предстои продължаване на образованието на по-висока степен – желая успех в учението и незабравими студентски години. На тези, които са решили да започнат работа – успех в избраните професии и стремеж за развитие.

Особено радостни ще сме ние, вашите близки и съграждани, ако в бъдеще Банско бъде вашият избор за житейските ви планове. Уверявам ви, че тук е възможна успешната реализация на професионалисти с различни степени на образование в различни професии, а в бързо променящата се среда на дигитализация на средата, възможностите за работа в едно от най-добрите места за живеене в България, а и не само, стават още по-големи.

Скъпи момичета и момчета, всички знаем популярната фраза – „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. Искрено се надявам, че това в най-голяма степен се отнася за всеки от вас. Сега е вашето време да търсите и да откривате своето място в живота. Където и да сте, каквото и да правите – живейте честно, почтено и с достойнство“, каза зам.кметът Стойчо Баненски в емоционалното си обръщение към абитуриентите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене