Connect with us

БЕЗУМИЦИ

Под “зоркото” управление на Кирил Жуглев, село Ковачевица тъне в безводие и боклуци!

Published

on

Тъжна и грозна картина в една от най-хубавите части на с. Ковачевица в община Гърмен. Това е пред чешмата под върбата, където хората отсядаха на прохлада и отдих, пише до Топ Преса наша редовна чиателка. Водата в чешмата по неизвестни причини също е спряна! Местните жители чрез Топ Преса молят общината да вземат отношение. 

Кадрите направени от наша читателка сами говорят за себе си. Коментар не е нужен. Ще примопним само, че селото се ръководи от назначения кмет Кирил Жуглев, който от години е изоставил своите функции и селото се управлява на самотек. Припомняме че на фона на цялат аводна криза в село Ковачевица кметският наместник на гърменското село архитектурен резерват –  Кирил Жуглев бе спипан в нерегламентирано ползване на вода. Констатацията е направена преди година при проверка на екип на контролен блок към отдел “Реализация” на ВиК ЕООД – Благоевград. Служителите на водното дружество открили в двора на имота на фамилия Жуглеви външна чешма без открита ВиК партида и без монтиран водомер. Общо пет констативни протокола са съставени при проверките на 20-ина имота в селото, от които 3 за кражба на вода, а 2 са с предписания.

Селото, в което живеят постоянно под 50 души, от няколко години през лятото минава на воден режим, а от това страда бизнесът на повечето собственици и управители на къщи за гости. Единствено малцината, които са си монтирали хидрофор и водосъдържатели (сред тях е и кметската фамилия Жуглеви), са независими от режима и осигуряват воден комфорт на гостите си. Когато другите собственици на имоти се обърнали към кметския наместник за помощ и съдействие за да се реши проблема с водния режим в селото, Жуглев им беше отговорил категорично “Дреме ми на оная работа, че нямате вода”, за което беше осмян. Всички жители направиха табела с крилатата му реплика и увековечиха простотията на един пишман управленец.

БЕЗУМИЦИ

Нечувано! Сайт за имоти обяви нива на местноста Горилата в Гоце Делчев за 6 милиона лева!

Published

on

Истина или техническа грешка? Сайтът за продажба на имоти – Пирин имоти, обяви нива в местността “Горилата” в съседство с град Гоце Делчев за 6250 000 лева. Ако това е истина оказва се, че това е най – скъпият имот предлаган някога в района, а защо не и в държавата. Забележете – става въпрос за два декара и половина “Земеделска земя”. 

Ето съдържавието на обявата публикувана в сайта https://www.imot.bg/ : 

Нива 2,5 дка. в землището на град Гоце Делчев. Имотът се намира в местността’Горилата’ на няколко имота от регулация. Цена без коментар!” Че няма нужда от коментар на цената е ясно. Въпросът е рентабилно ли е и нармално ли е два декара стари череши да струват 6 милиона лева? Според нашите експерти това прави по 2500 лева за кв. м земеделска земя. Повтаряме за квадратен метър – 2500 лева! Безумие!? Но това е пазарната икономика. Един продава а друг здали ще купи…. това е отделен въпрос!

Continue Reading

БЕЗУМИЦИ

Продават култов хотел по пътя Градево – Симитли!

Published

on

Хотелът превърнал се в оазис за отмора и подкрепа при път намиращ се в местността м. “Салиовица” над Симитли по пътя от Градево е обявен за продан.

Съдия – изпълнител Александър Цанковски е пуснал обява, че хотелът се продава за сумата от – 606 568.00 лв в полза на кредитора – Юробанк. Собственикът на имота Александър Стойков от село Черниче. е просрочил кредита си и е изчерпал всички възможности за спасение на имотът си и сега той се продава публично. Имотът представлява крайпътен хотел, с брой етажи: 3, Брой самостоятелни обекти в сградата – няма данни с площ от 288кв.м., ЕКАТТЕ: 66460, в кадастрален район: 407, в поземлен имот: 66460.407.17, по кадастралната карта на гр. Симитли. Документите с подробностите са в кантората на съдия – изпълнител Цанковски в град Благоевград. 

Continue Reading

БЕЗУМИЦИ

Скандален надпис “грейна” от фасада на къща в Гоце Делчев!

Published

on

Нагли бунтари или просто провокатори оскверниха със спрей къща в град Гоце Делчев. На имотът намиращ се в идеалния център на града, срещу входа на парка, непознати засега “писачи” изрисуваха пропагандиращ надпис “Не се ваксинирай” със спрей с боя. За вандалският акт съобщиха собствениците на имота, които живеят извън града. “Дадохме не малко пари за да си санираме къщста и приемаме надписа за гавра. Информирали сме полицията…” споделиха за Топ Преса те. Надяват се антиваксърите да бъдат открити и строго наказани.

Continue Reading

БЕЗУМИЦИ

Непълнолетни откраднаха за час джипчето на управител на заведение в Гоце Делчев!

Published

on

Джипчето на управител на заведение в Гоце Делчев било задигнато вчера посред бял ден от група пишлегари, непълнолетни, гледали повече клипове на американски рапъри и екшън филми от деветдесетте. 

Управител на местно заведение, занимаващ се и с монтаж на гипсокартон оставил за малко джипа си с работещ двигател пред търговски обект в Гоце Делчев и група момчета, решили да се почувстват “бандити” яхнали се на возилото и потеглили в неизвестна посока.

Само за час след подадения сигнал полицаите от РУП – Гоце Делчев намерили джипчето, което не е скъпо, а на реалния пазар струвало около 3000 лева. Виновните са предадени на съд, а собственикът на колата предупреден да не постъпва повече така наивно и да оставя колата си без надзор и с включен двигател.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ