Председателят на ОбС-Дупница Костадин Костадинов: Честит Ден на българската писменост, просвета и култура!

“Има някаква великденска тържественост в тоя ден, светъл и благодатен. Защото и 24 май е един Великден, Великден на духа и на просветата, на възкресението на новите надежди и през векове заспалите сили на един народ, лишен от велики традиции и жаден за тях.” Думите са от спомена на народния поет Иван Вазов “Големият ден” и са събрали целия смисъл на днешния празник.
Да, този ден е голям! Той е Ден на гордост и Ден на преклонение – пред словото, пред науката, пред духовността! Днес всеки от нас си спомня радостната глъч на съучениците си в първото училище, нестройните звуци на духовата музика, любимите учители, прегърнали огромни букети и онова нестихващо “Върви, народе възродени!”, превърнало се в най-обичаната и вълнуваща българска песен…
Уважаеми съграждани,
Днес имам честта да поздравя учителите от община Дупница и да им благодаря за грижата, вниманието и куража, с които всеки ден с търпение и любов водят децата ни по пътя на образованието!
Бъдете здрави, насърчавайте онези искри на любознателност, които утре ще запалят светлината на знанието и успеха.
Бъдете вдъхновители!
Скъпи ученици,
Учете старателно и търпеливо, интересувайте се, не слагайте граници на мечтите си, но знайте, че за да ги постигнете, трябва да не се примирявате с невежеството и посредствеността. Бъдете търпеливи в отстояването на грамотността и знанието като основни ценности!
Поздравявам по повод 24 май всички читалищни дейци и творци! Вие сте най-ревностните пазители на свободата на нашите традиции, на изкуството като врата към вечното и красивото! Съхранявайте българския дух и се грижете за бъдещето му!

Честит Ден на българската писменост, просвета и култура!

инж. Костадин Костадинов
Председател на Общински съвет – Дупница

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене