Гърмен търси държавна помощ за водния проблем на Ковачевица и Лещен

Спешно решение на проблема с недостига на вода в няколко населени места се опитва да намери ръководството на община Гърмен. Става въпрос за някои от най-знаковите селища в района – в архитектурния резерват Ковачевица и в село Лещен, които от години са магнит за наши и чужди туристи и инвеститори.

Проблемът засяга и селото, което е между тези две населени места – Горно Дряново. Общинският съвет даде разрешение Община Гърмен да кандидатства с проектно предложение „Водохващане, външни водопроводи и резервоари за село Ковачевица, село Лещен и село Горно Дряново, община Гърмен”.

Гласуваха „за” всички 17 съветници в местния парламент. Ще се иска безвъзмездна помощ пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

„Всички констатираме недостиг на вода и липса на резервни водоизточници за селата Лещен, Горно Дряново и Ковачевица. Затова се надяваме, че държавата ще помогне да решим навреме проблемите, за да не се стигне до безводие. Защото става въпрос и за развитието на туризма в нашата община”, коментира кметът на община Гърмен – Феим Иса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене