Предприятие за производство на оптични кабели строят в Симитли

10 нови работни места ще бъдат разкрити в Симитли. С първа копка стартира изграждането на ново предприятие за производство на оптични кабели. То ще се намира в индустриалната зона на града и се строи по Програма за  развитие на селските райони.

Заводът ще бъде с площ 2 300 кв. метра и по план, трябва да започне работа до 18 месеца.

На церемонията бяха кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, народният представител в 44-то и 45-то Народно събрание – Стефан Апостолов, зам.-кметът на община Симитли – Юлиан Мишев с ресор “Икономика и стопанска дейност”, собственикът и фирмата изпълнител.

„Този завод е само началото. Ежедневно водим преговори с потенциални инвеститори от България и чужбина, които вече могат да си закупуват земя за изграждането на производствени бази и във втората индустриална зона в Симитли. Голяма част от тях вече са изразили намерение да вложат средства в изграждането на фабрики и заводи в нашата община, което от своя страна е още една стъпка към превръщането на общината в производствен и икономически център за Югозападна България“, коментира Стефан Апостолов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене