Прогноза за времето – 21 май (петък)

Хладно и дъждовно днес, жега през уикенда

Днес ни очаква хладно време със значителна облачност. На много места ще има валежи от дъжд, които след обяд от запад ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява.

Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно и максимална температура 22 градуса.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, които до вечерта ще спират. Максимални температури на въздуха ще бъдат между 18° и 21°, на морската вода от 14° по северното крайбрежие до 17° по южното.

Над планините ще е облачно, по билата и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 3°.

В събота сутринта ще е слънчево и почти тихо. Минималните температури в повечето места ще са между 6° и 11°, но в затворените котловини в Югозападна България ще са около 3°-4° и там са възможни слани. През деня ще започне бързо затопляне.

През трите почивни дни ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна в събота и в понеделник над източните райони и планините, но вероятността за валежи е малка.

В събота и неделя ще духа слаб, предимно южен вятър, в много райони ще е и почти тихо. През нощта срещу понеделник в Източна и Централна Северна България за кратко ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

В понеделник вятърът ще се ориентира от изток, ще остане слаб до умерен.

Максималните температури още в събота на места ще достигат 30°, а през следващите дни в Западна и Централна България ще са и по-високи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене