Майстори по карате сложиха кимона в Гоце Делчев, в тренировката се включиха и гости от Благоевград, Петрич и София

„Ронин“ (ГД) бе домакин на специален форум, на който гостуваха председателят на федерацията по киокушинкай Борис Николов, националният селекционер Димитър Трампов и най-успелият роден състезател по карате Валери Димитров. Проведен бе изпит за бойни степени при децата, а за по-големите имаше демонстративно занимание. Наред с неврокопчани в проявата участваха клубове от Петрич, Благоевград и София. Гоцеделчевската зала едва побра желаещите да тренират под ръководството на 19-кратния европейски и 3-кратен световен шампион В. Димитров и Д. Трампов. За интереса показателен е фактът, че вместо планирания един час сесията продължи близо два пъти повече.

Всички се включиха с много желание в тренировката

„Доволен съм от ползотворната работа, която свършихме, и от желанието на всички, както и от вниманието, с което подходиха. Вижда се, че  искат да се развиват и да надграждат. Подобни събития са важни, защото могат да се обменят не само идеи, но и да се създадат приятелски отношения между състезателите“, коментира Д. Трампов.

„Такива форуми показват, че нашият спорт се радва на интерес, а има и състезатели, които искат да се усъвършенстват. Карате не е само битка на татамито, то е и философия – начин на мислене, самодисциплина, изкуство да се отбраняваш. Радващото е, че има и малки деца, които искат да се развиват, и лично аз бях впечатлен от желанието и амбицията им, както съм впечатлен и от клуб „Ронин“. Заедно с ръководителя им Стоян Златев домакините бяха създали изключителна организация, а техните състезатели показват непрекъснат прогрес. За това говори фактът, че има набелязани сред тях за националните гарнитури“, коментира В. Димитров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене