ВИДЕО РЕПОРТАЖ! Катастрофалното състояние на околовръстният път на град Гоце Делчев!

Папарашка снимка на ТИР, който задръсти движението на кръстовището при булевард „Гоце Делчев“ в самия Гоце Делчев, публикувана в една от страниците на Топ Преса във фейсбук разбуни духовете за допустимите грешки и нужди на транспорта в града. 

Във форума под снимката има над петдесет коментара, някои от които от местни транспортни босове и шофьори, които ни плюят за пореден път щото сме „орезилили човека“, който направи нечувано задръстване на най – оживеното градско кръстовище защото – объркал пътя. Към критиците ни ще се обърнем само с един въпрос – какво правим, ако през това време през задръстването трябваше да мине линейка или пожарна, ще влезем ли пак в положения на шофьора или на страдащите? Но отговорът на този въпрос ще го търсим друг път.

Създалото се фейслук напрежение, обаче роди една доста забравена тема. Един от нашите редовни читатели Георги Янев, даде своето аргументирано мнение, какво е нужно за да не се случват подобни задръствания в сърцето на града : „Преди повече от тридесет години бе изграден околовръстен път именно с тази цел, товарните транзит ни автомобили да преминават по него, а не през Гоце Делчев. Безхаберието на държавната администрация го доведе до непригодност.“

Топ Преса прати репортер да направи репортаж за въпросният околовръстен път, който свърза пътят от КАТ – Гоце Делчев към Папаз чаир обходно. Ситуацията е повече от плачевна. Сами можете да се убедите във видеото. Обърнахме се и към местната управа на града, за да искаме отговори защо пътят е в такова състояние, още повече защото има крещяща нужда от него. Отговорът беше бърз: пътят не е общински. Преди години началото на булевард „Гоце Делчев“ в града, се е водил държавен и на общината било трудно да го потдържа и ремонтира, за това АПИ дали предложение собствеността на част от булеварда да бъде заменена с околовръстият общински път. И така пътят станал държавен. Руши се и никой не предприема нищо. И сега държавата отговоря за него. По точно АПИ.

Идват избори, уважаеми приятели. Време да им поставим условията си на всики кандидат управленци. Много бързо може да се реши проблема с ремонта на окловръстният път на град Гоце Делчев, иска се силната ни воля на избиратели. Време е.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене