Злато, сребро и бронз за учениците в Банско на състезание по приложна електроника

Злато, сребро и бронз остават в град Банско след финала на десетото юбилейно Национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“, организирано от Министерство на образованието и науката и партньори – Търговска верига за електронни компоненти „Елимекс“, Община Банско и Професионална гимназия по електроника и енергетика в курорта.

Николай Юнчов от 11 „а” клас грабна златния медал, а Мехмед Мустафов от 10 „а” клас – бронзов в индивидуалното класиране. Отборите Николай Юнчов и Ния Дръдалова – втора възрастова група, както и Мехмед Мустафов и Михаил Андреев – първа възрастова група спечелиха престижното второ място в отборното класиране и завоюваха сребърни медали и купи.

С приз за принос в професионалното образование бяха удостоени кметът на Община Банско Иван Кадев, който бе патрон на Националното състезание, инж. Сашка Тодорова – директор на ПГЕЕ, гр.Банско, инж. Лука Ковачев – ръководител на отборите победители, инж. Димитър Денизов – дългогодишен преподавател в гимназията.

Юбилеят бе отпразнуван подобаващо с торта и поздравителна програма от клубовете по занимания по интереси. Доволни от посрещането на училището – домакин останаха най-добрите отбори в България, взели участие в Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“. Трудът на учителите и учениците на Професионална гимназия по електроника и енергетика в Банско се вижда от постигнатите успехи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене