Жандармерия окупира Разлог след масовия цигански бой! Ето какво се случва ВИДЕО

Има засилено полицейско присъствие пред Съдебната палата, заради очаквани протести от българи и роми

Десетки разложани се събраха днес пред съдебната палата в Разлог, където предстои гледане на мярка за неотклонение на задържаните след масов бой в местно заведение роми. Десетки жандармеристи и полицаи бдяха за реда пред съда в очакване на сблъсъци, но до такива не се стигна, предаде struma.com.

Оказа се, че разложани протестират срещу изявление на водеща, която съобщила, че в Разлог масов бой се превърнал в „Трагикомедия“, при условие, че след боя има пострадало момче, което е в болница, заради нараняванията си и в никой случай сблъсъкът не може да бъде наречен комедия.

БЛИЦ припомня, че боят стана заради направена забележка на дете на 10 години от ромски произход, което обикаляло около хладилник със сладолед и клиент му направил забележка.

Малчуганът започнал да псува и се върнал в заведението с роднини, водени от баща му и чичо му, които без да питат започнали да налитат на присътващите.Бяха задържани 5-има участници в сблъсъка . В никой случай боят не е на етническа основа, тъй като за първи път роми и българи в Разлог попадат в подобна ситуация, след чисто битов конфликт.

Предвид ситуацията в страната обаче не се изключва и политически опит за разпалване на напрежение, но разложани се оказаха достатъчно мъдри хора и направиха мирен протест. В момента очакват решението на съдията за арестуваните, а близките им седят в автомобилите си, без да се намесват в мирния протест.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене