Само в Топ Преса: Народът срещу Дурчов!

Как може да търпите такива нечисти хора в партията? Видно е, че около него има само такива хора – подлизурковци! За младите хора около него – младежи, не си губете времето с този председател, вие сте обречени политически!“, твърдят от БСП – Банско.Калин КАЛИНОВ

Потресаващи сигнали за ситуацията в БСП Банско, управлявана от бившия зам.-областен управител Костадин Дурчов, заливат „Позитано“ и бълват из медийното пространство от няколко дни насам.
Сигналите съдържат информация за апаратни игри, манипулации, надписване на членска маса и сериозна подготовка за конференция с игри под масата и удари под кръста. И всичко това с цел Костадин Дурчов да запази лидерския пост на конференцията.
Крахът на БСП Банско започва с избора на Дурчов, твърдят от партията.
По думите им, преди 4 години БСП Банско е имала 600 членове, а днес те са 230. Освен, че авторитетът и значимостта на партията в града е сведена до минимум, тя се самоунищожава с непрекъснати интриги, довели до отлив на членска маса. Според един от сигналите, подписан от бивши лидери на партията, които са я ръководили по два мандата, в момента за изборната конференция са излъчени едва 45 делегати, които ще могат да избират лидер на фона на 128 преди 4 години.
Целта е тези хора да бъдат манипулирани по-лесно в полза на Дурчов. В писмо до „Позитано“ цялото ръководство на БСП Банско, заместниците на Дурчов – Пидов, Сакарев, бившите лидери Байраков, Велянов, Юнчов, са поискали разрешение да бъде свикано общо събрание на БСП, на което да присъстват всичките 230 членове и да бъде издигнат председател реално, а не с подобни манипулации на делегатите. Дурчов и баща му са от Лукановите протежетас куфарчетата, а имàнето не им е дошлоот млякото на млечната крава, която са имали!Изброените лидери са основните стълбове на партията и са показали категорично, че не искат Дурчов да продължава да я ръководи. „По негово време партията претърпя истински катарзис, тотален разгром на два поредни избора, на път е структурата просто да се стопи“, казват стожерите й. „БСП се нуждае от реална промяна, революционна смяна“, твърдят те в писмата си до „Позитано“. От там обаче нехаят и не вземат мерки за овладяване на ситуацията, която излиза извън контрол.
Отива си една от най-силните структури на червените в Пиринско, а от националното ръководство не вземат мерки.
„Той и баща му са от Лукановите протежета с куфарчетата, а имàнето не им е дошло от млякото на млечната крава, която са имали. Вие от БСП не го ли познавахте, та си го избрахте – е, сега яжте му попарата“, не стихват коментарите.
„Обяснете г-н Сакарев, коя партия или сдружение подкрепихте вие, вашето семейство и вашите поддръжници, за да се привилегировате отново, защото с БСП Банско не успяхте да се споразумеете, т. е. изнудите за своите искания. Защо, питаме ние, докато БСП управляваше и баща ви, г-н Сакарев, беше назначен ипривилегирован сред всички не по-малко подходящи за тази работа членове, измени на БСП? Ще ви отговорим – свърши „лапачката” и пиявицата трябва да се прикрепи към друг паразит“, продължават въпросите в сигналите.Докато Миков подкрепя и се прегръща с подобни душмани на БСП, така ще е, ще гледаме как БСП не само в Пиринско, но и в цяла България ще се затрие. Трябва нов пълководец!
„БСП Банско никога не е имала такъв председател на Общинската организация. Това е човек без никакви скрупули – готов е за своето благо да мине през кръга на приятелството. За него думата и приятелството не означават нищо. Как може да търпите такива нечисти хора в партията? Видно е, че около него има само такива хора – подлизурковци! За младите хора около него – младежи, не си губете времето с този председател, вие сте обречени политически“, твърдят още от партията.
„Дето са казали старите хора: „Рибата мирише откъм главата“, та така е и в нашата партия любима, докато Миков подкрепя и се прегръща с подобни душмани на БСП, така ще е, ще гледаме как БСП не само в Пиринско, но и в цяла България ще се затрие.
Трябва нов пълководец!“, продължават те.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене