Борисов извънредно: Постигнахме исторически успех НА ЖИВО и…

Борисов след срещата на ЕС в Порто: Всички лъжи се разкриват – направеното остава!

„За радост постигнахме исторически успех“, това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов след срещата на на върха в Порто.

blob:https://www.facebook.com/d98b5de7-ce5e-4539-b2d4-c4bcec7a571a

Премиерът Бойко Борисов с важни новини за образованието и социалната сфера след участието си във втория ден от срещата на върха в Порто. В рамките на днешната неформална сесия на държавните и правителствени ръководители на държавите членки на ЕС е обсъдено реализирането на Европейския стълб на социалните права на равнище ЕС и на национално равнище съгласно Стратегическата програма на ЕС за периода 2019 – 2024 г. В края на срещата на върха лидерите на ЕС предстои да приемат Декларацията от Порто, в която ще бъде изложена тяхната визия за европейския цифров, екологичен и справедлив преход.

Той благодари на учителите и родителите, както и на министъра на образованието за въвеждането на он лайн обучението.

Това, което вчера говорихме с евролидерите за европейския стълб, ние започнахме да правим това преди 4 години. Ние вкарахме над 50 хил. деца в класните стаи, заяви той.

Вчера постигнахме рекорд с ваксинирането и приоритетите са постигнати плюс зелените коридори. 37 хил. българи се ваксинираха вчера и всички лъжи за чипирането отиват в коша. Остава всичко свършено от нас, заяви той.

За зеления сертификат Борисов обясни, че той не е за да затруднява. И тези, които нямат и не искат да си извадят сертификати или да се ваксинират, ги улесняваме, заяви той.

Швеция потвърди, че успешно е валидирала данните от българския сертификат, посочи още премиерът.

На 7 май, съгласно общия европейски график, бяха проведени тестове за интеграция на зеления сертификат. България премина тестовете успешно и ще е сред първите, които ще въведат в действие този сертификат, заяви Борисов.

Вчера премиерът на Чехия Бабиш ви благодари във връзка с разкриването на шпионските скандали. Той ми каза: Благодаря ти, Бойко, на тебе, на всички офицери и които се занимаваха с тези случаи, разкри той.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене