Кметове настояват да се върнат полицейските приемни в селата

Да се върнат полицейските приемни в селата, както едно време, за да може хората да се чувстват по-сигурни и защитени. Това поискаха кметове и кметски наместници от община Благоевград от директора на полицията в областния център Росен Танушев. Според тях районните инспектори могат да дават дежурства един път седмично или два пъти месечно във всяка населено място. Те пък се ангажират да обособят в кметствата стаи, където униформените служители да приемат и изслушват хората.

„Идеята бе подкрепена от полицейския директор, а кметът Атанас Камбитов, който също присъства на срещата, също обеща да помогне с каквото може“, призна кметът на село Изгрев Йордан Китанов.

Според него и останалите му колеги разкриването на приемни ще направи жителите по-спокойни. По думите му, в момента много възрастни хора стават жертви на телефонни измами. „Самите ние непрекъснато им разясняваме, че не бива да вярват на анонимни обажания. Но полицейските служители също могат да организарат беседи по този въпрос“, допълни Китанов.

Кметовете на села са настояли пред ръководството на пожарната служба в Благоевград да бъдат възстановени и противопожарните пунктове във всяко населено място. Навремето в кметствата имаше противопожарни табла с помпи, маркучи и други приспособления при евентуални инциденти, но сега всичко е разграбено. Управниците са на мнение, че тази практика трябва да бъде подновена и да бъдат оформени такива противопожарни табла.

Днешната среща бе организирана от Асоциацията за европейско развитие на българското село и Община Благоевград. Заседанието бе уважено и от кметове на населени места в цялата област.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене