Горя дърводелският цех на известния бизнесмен от Белица и собственик на първото скоростно влакче в България Г. Пенчов

Пожар изпепели покрива на дърводелски цех в Белица, собственост на известния местен бизнесмен Георги Пенчов. Огнената стихия лумнала в ранния следобед във вторник. Пожарът тръгнал от покрива и бързо обхванал голяма част от дървената конструкция. Към момента на възникване на пожара вътре е имало работници, но докато усетят, че покривът над главите им гори, огънят се разраснал и обхванал значителна част от площта му.

С оглед безопасността им, хората напуснали производственото хале и започнали да се опитват да гасят пожара от външната страна. Пламъците са овладени от пристигналите на място огнеборци от РСПБЗН – Разлог и доброволното формирование в Белица.

Пожарът е изпепелил над 300 квадратни метра покрив, изгорели са и няколко кубика дървени греди, които са били вътре в цеха. Щети има и по ел. инсталацията на халето. Не са засегнати от пожара дърводелските машини.

От ОДМВР – Благоевград съобщават, че причината за възникването на пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди. Отоплението в цеха е от печки на дърва и най-вероятно непочистен комин е станал причина за възникването на пожара. Стойността на нанесените щети е в процес на установяване. Тепърва ще се изяснява дали спасените от пламъците дърводелски машини не са пострадали от обливането с вода при гасенето на пламъците.

Не се съобщава колко работници е имало в цеха към момента на възникване на пожара и дали проявена небрежност от тяхна страна е причината за пожара.

Г. Пенчов е собственик и на първото скоростно влакче в България. Атракцията е по пътя за Парка за танцуващи мечки и стартира преди 2 г./струма/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене