ЧИТАТЕЛКА НА ТОП ПРЕСА ПРОПЛАКА: Аптека Марешки – Сандански, щяха да отровят бебето ми!

Здравейте, Топ Преса!
Аз съм майка на 3 месечно бебе. На 9.3.2019 аптека Марешки, гр. Сандански е дала на моя съпруг различни от предписаните за нашия син хапчета, които се оказват много вредни за деца под 3 г или 15 кг. Моя син, който на 9-ти Март навърши 3 месеца, вдигна 39 градуса температура в същия ден. Отведохме го в неотложен кабинет, гр. Сандански, където му направиха изследвания и спрямо резултата на кръвта ни назначиха лечение. Обяснено ни беше да даваме по 1 таблетка на 2 часа – по общо 6 таблетки дневно от предписаното (което се оказва Инфлуцид).

С рецептата, която ни дадоха от Неотложен кабинет, отидохме с моя съпруг в аптека Марешки да купим предписаните лекарства за нашия син. На 13 Март, благодарение на моя педиатър установих, че всъщност в аптеката са ни дадени други хапчета, които са много вредни за бебе! В продължение на 5 дни моя син е приемал вредни за него хапчета, поради проявена небрежност от аптекаря…

На 9-ти Март, Събота аз изчаках в колата с детето, което изгаряше от температура повече от 6 часа, а моя мъж влезе да закупи хапчетата. Прибрахме се и започнах незабавно лечение спрямо указанията. На кутията хапчета, която ни бе дадена от аптека Марешки – ИЗОПРИНОЗИН, пишеше същото упътване за прием на хапчета (изпратила съм снимка на хапчетата в прикачен файл, на който се вижда написаното от аптекарката).

Прочетох и листовката, в която не пише, че лекарствата са противопоказни за деца под 15 кг или 3 г, нито е дадена обективна информация колко силни имуностимулатори са те. 5 дни давах по 6 таблетки дневно. Всяка таблетка е по 500 мг. Респективно съм давала всеки ден по 3000 мг от лекарствата, като вярвах, че давам предписаните такива. А за него повече от 300 мг на ден се оказа противопоказно, но това установих едва на 13-ти. Детето ми загуби апетит в следствие на приeма на Изопринозин – хранеше се с по 100 мл на денонощие общо (а той яде по 150 мл на хранене принципно по 5 пъти в денонощие) и стана много сънливо. Подозирах, че се дължи на хапчетата, но не подозирах, че може да са ни дали вредни за здравето на бебето ни хапчета. На 13-ти Март се обадих на нашия педиатър да се консултирам защо бебето ми не се храни и дали да продължа да давам Изопринозин. Когато тя чу името на хапчетата предположи, че бъркам името. Така реших да проверя рецептата и установих разлика в предписаните хапчета и дадените от аптекарката. От тогава детето ми е под наблюдение за проследяване на състоянието му за странични ефекти върху него.


Аз смятам тази грешка за изключително опасна за здравето на моя син и се надявам да се предприемат мерки. Тази грешка – волна или неволна, причини много психически стрес на мен и моя съпруг, както и страх за живота на нашия син. Считам за непростимо да се даде толкова силен и вреден медикамент, взимайки под внимание, че на рецептата пише, че е предназначено за 3 месечно бебе. Недопустимо е!!!

С уважение,
Стела АтанасоваАптека

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене