Пътят към бейзболната титлата тръгва утре от Благоевград

бейзбол

Вицешампионът „Девълс“ (Дуп) и столичният НСА-Лъвове ще открият същинската част от борбата за шампионската титла на България по бейзбол, пише sportal.bg. Първият мач между двата тима от плейофите в първенството ще се играе утре на ст. „Портър Парк“ в Благоевград, където „дяволите“ ще домакинстват заради ангажираността на своя комплекс „Левски“ за турнира за Европейската клубна купа по софтбол (2-6 септември).
За 30 август са насрочени още два двубоя от 1/4-финалите, които ще се проведат в серии до 2 победи. Шампионът София Блус започва защитата на титлата си от 2013 г. с гостуване срещу Юнак ст. „Диана“ в столичния кв. „Дианабад“, а носителят на Купата на България „Атлетик“ (Сф) ще гостува срещу новака „Атлетик“ (Кз) на другото бейзболно съоръжение в София – ст. „Бейзбол“ в Студентски град. По програма вторите мачове в трите плейофа трябва да се изиграят в неделя (31 август) с разменени домакинства, а евентуалните трети срещи са предвидени за следващия уикенд (6-7 септември).
Тогава ще се проведе и последният 1/4-финал с участието на рекордьора по шампионски титли Бизони (Бл) и най-стария български клуб Академици (Сф). След изиграването на всички необходими мачове от I кръг спортно-техническата комисия (СТК) към бейзболната федерация (БФБ) ще изготви програма за следващите фази в схемата на плейофите.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене