Мая Манолова: Парламентaрната група се казва „Изправи се БГ! Ние идваме!“

Първите законопроекти, които ще внесем в първия пленарен ден, са за преизчисляване на пенсиите, за личната помощ, за НСО и за Бюрото за защита, заяви Манолова

Името на парламентарната ни група се променя от „Изправи се! Мутри вън!“ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Остават приоритетите, които бяхме поставили в 45-тия парламент – изгонване на мутрите от властта, повишаване на доходите на българските граждани и преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса с фокус малкия бизнес и семейните предприятия, ревизия на досегашната власт, подкрепа на гражданите срещу монополите, съдебна реформа до изпълнение на целите на протестите от лятото на 2020 г.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите днес. Зам.-председател на парламентарната група е Николай Хаджигенов.

Първите законопроекти, които ще внесем в първия пленарен ден, са за преизчисляване на пенсиите и за личната помощ. Ще предложим и създаването на две комисии – Комисия по ревизията, която продължи и да разшири работата на Комисията от 45-тия парламент и Комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с полицейското насилие на протестите през 2020 г. и незаконното подслушване, допълни Манолова.

Предложението на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за зам.-председател на парламента ще бъде Татяна Дончева.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ не желае министерски кресла, постове и позиции. Имаме нашите каузи, приоритети и законопроекти. Ще настояваме проблемите на хората да влязат в Министерски съвет. Хората очакват промяна, която да усетят по джоба си. Първите стъпки на следващото правителство трябва да бъдат насочени към решаване на проблемите на хората и към подобряване на техния начин на живот, категорична бе Манолова.

Българските граждани очакват да има стабилно и почтено правителство на промяната. Ще настояваме и ще подкрепим правителство, в програмата на което видим основните приоритети на „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Не сме водили разговори за подкрепа на кабинет. По наше настояване тези разговори ще се водят в парламента, публично, каза още тя.

Николай Хаджигенов посочи, че ще бъде внесено и искане за изслушване на служебните министри Янаки Стоилов и Бойко Рашков относно главния прокурор Иван Гешев. Ще внесем и два законопроекта – за промени в Закона за НСО и за промени в Бюрото за защита на главния прокурор, допълни той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене