Андон Тодоров, председател на Общински съвет – Благоевград: Ще бъде свикана извънредна сесия, на която ще изберем временно изпълняващ длъжността кмет на Общината

Председателят на Общински съвет – Благоевград Андон Тодоров ще свиква извънредна сесия на местния парламент, на която ще бъде избран временно изпълняващ длъжността кмет на Общината. За сега не е ясно кога точно ще се проведе самото заседание, тъй като първо трябва официално да бъде получено решението на Върховния административен съд, съобщи председателят на Общински съвет – Благоевград Андон Тодоров.

Още след обявеното на решение от страна на Общинска избирателна комисия – Благоевград, за предсрочно прекратяване пълномощията на кмета на Община Благоевград инж. Румен Томов заради нарушения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет – Благоевград проведе заседание, на което за временно изпълняващ длъжността кмет на Общината бе избран зам.-кметът Ясен Попвасилев.

Андон Тодоров обаче коментира, че за да са по-сигурни и за да се гарантира, че правилата са спазени, ще свиква извънредно заседание, на което да се гласува нов временно изпълняващ длъжността кмет. „За да сме по-сигурни и за да не ни е висящо, е по-добре да вземем ново такова решение. Преди минути получих, в деловодството на Общински съвет – Благоевград, искане от секретаря на Община Благоевград за свикване на извънредна сесия. На нея ще се избере временен кмет. В залата ще има предложения, за които ще се гласува. Ако случайно ние не изберем кмет, тогава вече казуса отива при областния управител, който избира“, каза още Тодоров.

Като председател на Общински съвет – Благоевград Андон Тодоров посочи, че случващото и задаващите се предсрочни частични кметски избори в Общината, няма да повлияят на работата на местните парламентаристи. „Това, което се случва няма как да ме притеснява. Аз съм човек, който се старае да се обединява с хората и да вършим работа за жителите на Община Благоевград. Мога да работя с всеки, стига да спазва законите и правилата. Смятам, че няма да има никакъв проблем в предстоящите месеци. Мисля, че трябва спокойствие за общината, защото виждате какво се случва. Трябва да създадем добри предпоставки за произвеждане на изборите“, подчерта той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене