Питат родители и учители как да се проведат изпитите тази година

Асоциация „Родители” проучва нагласите сред родители и учители трябва ли да има промяна в националното външно оценяване за 4-и, 7- и и 10-и клас тази година. Те събират мнението им, за да могат след това да го представят на отговорните институции, става ясно от анкетата, която са направили.

В нея те задават въпроса „Като имате предвид условията, в които протече тази учебна година, какво бихте препоръчали?”. Родители и учители могат да избират между 7 възможни отговора, с които да посочат подкрепят или не провеждането на изпитите, дали трябва да са с нов форма и трябва ли да има редуциране на материла:

„НВО да се проведе в обичайния обем и формат за 4., 7. и 10. Клас”, „НВО за 7. клас да се проведе в обичайния обем и формат, а за 4. и 10. клас да се проведе върху облекчен материал”, „НВО за 7. клас да се проведе в обичайния обем и формат, а за 4. и 10. клас да се отмени”, „всички НВО да се проведат върху облекчен материал”, „да се проведе НВО само за 7. клас и с облекчен материал”, „да не се провежда НВО” и друго.

В анкетата се отбелязва и дали населеното място на учителя или родителя е столицата, областен град или друг град. Това ще даде възможност и да се проследят нагласите в различни части на страната.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене