Богдан Боцев, кандидат за народен представител от „БСП за България“: Промяната е в ръцете на всеки един от нас, нека заедно работим в посока Свободна, Правова, Развиваща се България!

Тези избори, колкото и клиширано да звучи, наистина са без аналог… Хубавото обаче е, че всеки един от нас има ключа към по-доброто утре! Този ключ е именно нашето право да ГЛАСУВАМЕ! Днес повече от всякога имаме реален шанс да променим посоката на движение в България, от мутренска, да я превърнем в правова и демократична страна.
Причината да се кандидатирам отново за народен представител е посоката, която поех преди 4 години: да се боря за развитието на по-малките населени места, да защитавам интересите на хората от тези райони, там, където за съжаление гласността е малка – а именно в парламента! През четирите години на своя мандат работих усилено в тази посока, излизайки от рамката за новопостроен път или магистрала.
За тези четири години, бъдейки част от опозицията, ние с моите колеги се борихме активно за:
👉 Въвеждане на семейно подоходно облагане;
👉 Диференцирани ставки на ДДС за храни и лекарства;
👉 Преизчисляване на всички пенсии;
👉 Създаване на фонд за лекари-специализанти, с който да се поеме тяхната издръжка с ангажимент да останат и да работят в България;
👉 По-голяма финансова независимост на общините;
🤝 Без вашата подкрепа преди четири години аз нямаше да мога така активно да защитавам именно тези приоритети!
Днес продължавам да стоя зад тези си идеи, а акцент в моята политика остава да бъде развитието на малките населени места, за чието съществуване държавата е забравила. Аз съм горд с корените си и ми се иска възможностите за развитие в Гоце Делчев и района да бъдат неограничени. Вярвам, че с адекватна политика можем не само да създаваме интелигентни, критично мислещи поколения, но и да им предоставяме възможности за развитие, каквито биха открили и в по-големия град или дори на Запад.
Това, което ще залажа като акценти в политиката си, ако бъда преизбран за нов мандат са:
💲 Привличане на български и чужденстранни инвеститори, не само в областния център, но и в по-големите общини от региона;
🧘Изграждане на специализиран център за долекуване на възрастни хора с тежки заболявания на територията на община Гоце Делчев;
🤙Довеждане на газопровода и газифициране на общините Разлог, Банско и Гоце Делчев;
🏔 Популяризиране на туризма в региона, както на национално, така и на международно ниво, защото този сектор разполага с невиждан потенциал, който може да бъде развит;
🏫Разширяване програмата за саниране като се включат многофамилни и еднофамилни жилищни сгради;
🚘Изграждане на околовръстен път на Гоце Делчев през местността „Текето“;
🚘Завършване на автомагистрала „Струма“ и осигуряване на алтернативен път по трасето „Банско – Гоце Делчев“;
Защо обаче подкрепям идеите на БСП и съм горд да бъда част от нашата листа за народни представители? Защото винаги съм бил воден от ценности като свобода, справедливост, солидарност, демократичност, световен мир, достоен живот и именно в БСП като политическа сила ги припознавам! Нашият ясно очертан план за действие при евентуална победа, обхваща следните аспекти:
👉Премахване статута на търговски дружества на болниците. От 10 години насам всички сме свидели на краха на една система, която е ограбвана години наред от частните болници. Не само е време този абсурд да спре, ние просто нямаме друг избор, ако искаме да запазим здравето и човешкия живот!
👉Осигуряване на перспектива на младите хора и децата, чрез въвеждане на семейно подоходно облагане, безплатни детски градини, безплатни учебници от 1 до 12 клас, безплатни лекарства за деца до 14 години. Защото знаете ли, че само в периода 2013-2019 година повече от 123 000 хиляди деца са отпаднали от образователната система, а причините за това са финансови, емиграционни и семейни.
👉 Работната заплата на младите хора до 26 години да не се облага с данък; еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете на осигурени родители, увеличаване размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата – 650 лв.
👉Преизчисляване на всички пенсии, защото единствено в България човек, който е отдал живота си на работа, плащал е съвестно данъците си, не може активно да се наслади на старините си.
👉Намаляване на ДДС на храни и лекарства.
👉 Ускорен икономически растеж, увеличаване на доходите, инвестициите и смекчаване на неравенствата.
👉Намаляване на административната тежест за бизнеса и опростяване процедурите за дребните търговци и производителите. Защото няма нищо по-хубаво от това бай Иван да може съвсем легално да продава природосъобразния си мед, а леля Пенка, зеленчуците си. Това са само дребни примери за значението на малкия и среден бизнес върху живота на всеки един от нас.
Благодаря на всички вас, които преди 4 години гласувахте своето доверие! Надявам се не само да съм го оправдал, но и да го спечеля отново!
Ако съм го загубил, ще се радвам да ми споделите защо и кога. Дори и някой да ви е разочаровал, а макар и това да съм бил аз самият, пак гласувайте! Защото, когато подкрепяме определена личност, ние не само имаме гражданското право да търсим отговорност, но и моралното!
На 04.04.2021 изберете личност, която застава отговорно зад поведението си като народен представител, личност, която би отстоявала вашите интереси над своите, личност, в чиито мотиви и идеали се припознавате и вие! Гласувайте, защото вашият глас има значение!
Ако съм успял чрез работата и действията си да спечеля вашето доверие, ще се радвам да ме подкрепите и на тези парламентарни избори, за да работим в посока Свободна, Правова, Развиваща се България!
Благодаря Ви!
ПС. И не забравяйте да гласувате машинно, така изборът ви ще бъде зачетен и отчетен в изборния протокол.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
❌ 4️⃣ БСП за България
❌ 1️⃣0️⃣5️⃣ преференция

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене