Кой е кандидатът на Сандански в листите на ПП ГЕРБ? Представяме Стоян Стоев, едно местно момче с големи цели

Пандемията промени живота ни и начина, по който протича кампанията. Липсват големите срещи, няма активности по площадите. Анализаторите смятат, че всичко това е в полза на познатите лица в политиката. Когато обаче си млад и амбициран да покажеш нов подход трябва да успееш дори в тази ситуация. Че това е възможно доказва Стоян Стоев през последните седмици.

Първата изненада дойде с обявяването на листите. Много хора смятаха, че ГЕРБ в Сандански е обречена кауза след загубата на местните избори. Оказа се обаче, че от София гласуват сериозно доверие на едно младо и обещаващо лице – Стоян Стоев, който бе поставен на шесто място. Това се доказа и с редица посещения в Сандански. Последователно Стоев домакинства посещения на министрите Красен Кралев, Деница Сачева и Росен Желязков, евродепутатът Асим Адемов, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, а в последните дни и на Георги Харизанов от Института за дясна политика. Някои от тях пропуснаха да се отбият в кметския кабинет на коалиционния партньор, с което индиректно показаха и кой всъщност има подкрепа в столицата.

Кой е Стоян Стоев? Публичната информация показва, че кандидатът на Сандански в листите на най-голямата партия има над 15 години мениджърски опит на ръководни позиции в български и международни компании. Избран за първи координатор на ПП ГЕРБ в Сандански през 2007 г. Активно се занимава с обществения живот в общината до 2011 г., когато по собствено желание решава да се оттегли от политиката. Обяснението, което дава днес е лично: разбира, че ще става баща и това го кара да бъде по-близо до съпругата си, за да им даде нужното спокойствие и сигурност.

„Хората ме мислеха за луд. В периода, когато всеки искаше да има нещо общо с феномена ГЕРБ, аз сам дадох път на други хора. За себе си обаче не съм имал капка колебание – в моя живот или правя нещата на 100% или не се захващам. Тогава знаех, че няма да дам на организацията времето, което се очакваше от мен“, казва Стоян Стоев.

Следва ръст в кариерата в частния сектор. Успехите са все повече, но с тях и ангажиментите. „Въпреки всичко продължих да живея в Сандански. Всеки ден ставам преди слънцето да е изгряло, пътувам до столицата, а вечер, независимо колко е късно – обратно към дома в Поленица“, обяснява Стоян Стоев.

От 2018 г. обаче започва постепенно да се завръща в обществения живот на Сандански. „Да бъда баща ме научи, че имаме общи проблеми, от които никой не може да избяга индивидуално. От инфраструктурата, чистотата и здравеопазването, до детските градини и площадките. Затова реших, че ако искам промяна трябва да работя за нея“, казва Стоян Стоев.

Така стига до решението да се кандидатира на местните избори през 2019 г. за общински съветник. Избран е и към днешна дата води групата на ГЕРБ в местния парламент. „За съжаление тази година и половина ми показа, че от тази позиция не можем да постигнем промяната, която искам да виждам. Определено не и с темпото, което очаквам. Аз идвам от бизнеса и искам всичко да става сега и веднага. За съжаление по-често чувам как нещо не може да се случи, отколкото да се търси механизма да се направи“, обяснява Стоян Стоев.

По този начин се стига до неговото номиниране и издигане за кандидат за народен представител. „Любовта, футболният отбор и политическите пристрастия са веднъж в живота. Такива са убежденията ми“, обяснява той защо е в листите на управляващата партия и подчертава, че не одобрява политическото номадство, което все по-често виждаме.

Стоев влиза в предизборната битка мотивиран да покаже, че политиката не е за статисти, а за мотивирани, знаещи и можещи хора. „Трябва постоянно да се променяме в позитивен план, за да се развиваме. Така че аз искам да променя към добро много неща, това е амбицията ми“, категорично заявява Стоев.

Дали ще успее? „Мотивиран съм да покажа всичките си идеи. Да се срещна с максимално много хора, дори по единично, за да не нарушаваме мерките. Да говорим за бъдещето, но само за реалните неща, които можем да постигнем. По много канали се опитват да втълпят на хората, че ГЕРБ е изчерпана, че много повече може да се направи. Говорят го обаче хора, които видяхме какво свършиха: фалит на държавата, безпринципни коалиции и възмутителни схеми. Може би някой е забравил приватизацията, но аз не съм. Докато аз се борех да вървя стъпка по стъпка, хора без ден трудов стаж се събудиха милионери. Това бе несправедливо. Затова и не искам да позволим да върнат страната ни назад“, категоричен е Стоев.

Дали Сандански ще има свой народен представител в следващия парламент предстои да разберем на 4 април, със сигурност обаче Стоян Стоев е сред хората, които привличат внимание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене