Препродаваният няколко пъти профилакториум в Мало село отново на тезгяха с цена 165 хил. евро, собственикът сириец дори не е стъпил в имота

Поредният собственик на бившия профилакториум в Мало село, община Бобов дол, сириецът д-р Махмуд, го е обявил за продан. Той иска 165 000 евро за някогашния модерен профилакториум, който сега е превърнат в руина.

През 2009 г., когато кмет на община Бобов дол е Грети Алексова, общинският профилакториум е продаден за 330 000 лв. Оттогава имотът е препродаван няколко пъти, като последният му собственик е д-р Махмуд, който живее в Сирия.

Местни жители коментират, че никога не са виждали собственика да дойде да нагледа имота си. Огромната сграда с площ от 1750 кв.м и дворно място около 18 дка, които са оставени да пустеят, сега са място, в което любители на т. нар. пейнтбол се забавляват необезпокоявани от никого.

Участник в този вид игри разказа пред репортер на “Струма”: “Пистолетите, с които стреляме, на външен вид наподобяват бойните, но се зареждат с газ, която избутва гумено топче и то излита от цевта на пистолета. Обличаме се в специални костюми, които да омекотяват удара от топчетата. Слагаме си предпазни маски на лицето. Разиграваме екшън сцени по всички коридори и помещения на бившия профилакториум. Много е яко. Далече е от селото, почти никой не минава оттам и се забавляваме на спокойствие”, разказа участник в стрелбите.

Местен жител спомена, че младежи от Дупница и от София пък си покачват адреналина, като си устройват екстремно изкачване с джипове по стълбите към бившия профилакториум.

Репортер на “Струма” отиде на място. От някогашния профилакториум са останали руини, изкъртени врати и прозорци, дори тухли са извадени от стените на помещенията. На някои места по стените личат следи от обувки, оставени при екшън игрите. Личи, че преди време подземният етаж е опожаряван. В помещенията има купища пластмасови шишета от бира и други напитки. В двора има натрупани отпадъци, оставени от „стрелците”, изхвърлени са дори два пълнителя за газ, с които се зареждат пистолетите. Вътре по стените има следи от куршуми.

На въпрос на “Струма” към кмета на Мало село Сашо Александров знае ли кой е собственикът на имота и какво се случва с него, той отговори, че не знае нищо и че не е чувал изстрели оттам. Имотът се намира на 2 км над Мало село.

От брокерската фирма, която предлага имота за продан, съобщиха, че продавачът д-р Махмуд живее в Сирия, но е назначил пълномощник, който да го представлява при евентуална сделка за имота.

В някогашния профилакториум са се лекували от силикоза миньори от цялата страна. Капацитетът му е бил 200 души, с добре оборудвана база, с басейн… От всичко това вече няма и следа…

Част от сградата на профилакториума

Мишена” със следи от стрелба

Зареждащи устройства с газ са изхвърлени на двора

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене