Георги Динев: От ПП ГЕРБ ще продължаваме да обръщаме сериозно внимание на всеки обект, който е част от културно – историческото наследство на България

Показваме, че работим за развитието и на туризма – продължваме 🍀
Радвам се, че Античният град на десетилетието в кампанията „Чудесата на България“ впечатли колегата Росен Желязков – водач на листата на ГЕРБ – СДС за Благоевградска област и българския еврокомисар Мария Габриел. При първото им посещение днес на място бяха посрещнати от ръководителя на археологическите проучвания доц. д-р Людмил Вагалински. Имахме възможността да се потопим в магията на полиса от античността, да разберем повече за откритите артефакти и извършената на място консервация. Отчетен беше отново фактът, че със средства по решение на Министерски съвет се асфалтира и пътят, водещ към археологическия обект – над 2 км. Това затвърждава политиката за управление на ПП ГЕРБ – добрата инфраструктура ще помогне и за туризма. Проучванията на обект „Античен град Хераклея Синтика“ се развиват повече от успешно през последните две години, след като се отпуснаха допълнително средства за тази цел. Така освен с общинско финансиране, разкопките се извършват и със сериозната подкрепа на държавата. Доц. д-р Людмил Вагалински разкри, че античният град Хераклея Синтика е с огромен потенциал в туристически аспект и винаги има с какво да изненада.
От ПП ГЕРБ ще продължаваме да обръщаме сериозно внимание на всеки обект, който е част от културно – историческото наследство на България. Защото имаме основание за гордост, защото тези инвестиции са оправдани!
Продължаваме…
🗳✅2️⃣8️⃣ ГЕРБ-СДС
🗳✅1️⃣0️⃣3️⃣ Георги Динев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене