Спортист от Падеш е победител на благотворителния турнир проведен в помощ на малкия Ясен, на Арена Парк – Благоевград

Спортист от Падеш е победител на благотворителния турнир проведен в помощ на малкия Ясен, на Арена Парк Благоевград

Събраната сума от турнира е 6050лв.

Благоевград се обедини отново и помогна на едно слънчево дете и неговото семейство, да се справят с изпитанията, с които са се сблъскали!

Ясен е на 2 години, от Благоевград и страда от рак на меките тъкани (алвеоларен рабдомиосарком) с тумор в лявата орбита. Диагностициран е през лятото на 2020 г., когато след прегледи заради безобиден удар в шкафа вкъщи лекарите откриват тумор с неблагоприятна хистология. След всички проведени изследвания и консултации е одобрен от НЗОК за органосъхраняващо лечение в чужбина. Преди по-малко от две седмици семейството му получава формуляра и научава, че спешно трябва да тръгне за Франция. Там в Институт Кюри ще се провежда лечението на Ясен. В период от 3 месеца на детето ще се прилага химиотерапия и протон терапия. Надеждата е, че окото може да бъде запазено. Заедно с него преди седмица за Париж заминава и майка му. НЗОК покрива разходите за лечение и транспорт до Франция, както и престоя в хотела, докато Ясен и майка му не са в болницата. Останалите разходи покрай 3-месечния престой в чужда страна остават за семейството. А те включват: хотел, който трябва да остане запазен, докато семейството е в болницата, храна, консумативи, вътрешен транспорт (например едно от изледванията на Ясен не е в Париж и се налага пътуване, което семейството му трябва да заплати), лекарства и др.

Семейството на Ясен има средства само за първите няколко дни. След това Ясен и майка му остават без никакви пари за престоя си във Франция. Затова фондация Майко Мила реши да открие специална набирателна сметка, на която да се събират средства за подкрепа на Ясен и майка му, докато той се лекува.

Сметката е отворена само за случая на Ясен и ще бъде закрита веднага щом се съберат средствата. Необходимата сума по предварителни сметки на семейството е около 12 600 лв.

Ето това е банковата сметка: IBAN: BG81FINV91501017545255 основание: за Ясен Начев Титуляр: Фондация Майко Мила Благодарим от сърце на всички, които ще помогнат на Ясен и семейството му!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене