Георги Андонов: Михаил Миков се държа комплексирано, той е председател на губещите

георги андонов и михаил миков

Десислав Чуколов: Гошко, недей така. Иди да играеш на пясъка, Гошко, недей тука…

Депутатът от ГЕРБ в Гоце Делчев Георги Андо­нов бе изгонен най-позор­но от парламентарната за­ла на Народното събрание вчера лично от председа­теля на парламента Миха­ил Миков. Скандалът в за­лата избухна в рамките на дебата за избор на ръко­водство на Централната избирателна комисия. Де­путатът от ГЕРБ Георги Андонов извика няколко пъти от мястото си към Миков да направи забе­лежка за острия тон, кой­то използва от трибуната неговият колега от „Атака“ Десислав Чуколов. Наци­оналистът повтори тезата си, че президентът Плевне­лиев е избран незаконно. В крайна сметка квесторите придружиха Андонов към вратите на пленарната за­ла.

Председателят на пар­ламента Михаил Миков отстрани депутата Андо­нов, но позволи на депута­та от „Атака“ Десислав Чу­колов да се гаври от три­буната на най-висшия ор­ган на държавата с колега­та си Андонов с думите: „Гошко, недей така. Иди да играеш на пясъка, Гошко, недей тука“.

Думите на Чуколов, ко­ито обаче предизвикаха скандала, бяха: „Ние пред­лагаме на президента име­ната, Предлагаме и разпре­делението. И това му е много на президента. Го­ворим за президента Росен Плевнелиев, човека, който през 2011 г. беше избран с малко. И ние оставяме на този човек, на този чове­чец…“ Изказването на Чу­колов бе част от дебата около избора на ръковод­ство на ЦИК. Чуколов от името на ПГ на „Атака“ направи предложение ГЕРБ да нямат представи­тели в ръководството на ЦИК и да се ограничат правомощията на прези­дента.                „За пореден път Миха­ил Миков показа, че е председател на губещите“, това каза специално за „Вя­ра“ Георги Андонов и до­пълни: „За първи път На­родното събрание се ръко­води от човек, издигнат от партията на губещи хора, Миков се държи комплексирано и недостойно. От­правената реплика от мен вчера в НС не бе насочена към Чуколов, него всички го знаем, знаем глупости­те, които говори и вече ни­кой не го слуша, по-скоро аз реагирах срещу Миков,

не може един председател да позволява в пленарната зала да се говорят лъжи и неистини за върховния главнокомандващ и прези­дент на републиката Росен Плевнелиев“, коментира още Георги Андонов. „Още утре“ (б.р. – днес) възнаме­рявам в залата на НС да ка­жа всичко това, което каз­вам на вас открито и пред всички“, категоричен беше Георги Андонов.

Вестник „Вяра“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене