Главно мюфтийство за статия в Топ Преса: Айдън подаде оставка. Точка! Но защо мълчат за схемата РУДИНАТА в Рибново?

В петък официалният сайт и фейсбук страница на

„По отношение на публикации в някои медии, за това, че районния мюфтия на Благоевград е уволнен в следствие на финансови злоупотреби, Главно мюфтийство категорично опровергава истинността на тази информация. Районния мюфтия е подал оставка, а не е уволнен. Освен това, той е назначен за координатор на Коран курсовете, което е по-важна длъжност от тази на районния мюфтия. Преназначаването на бившия районен мюфтия е показано, че същия не е загубил доверието на ръководството на Мюсюлманско изповедание.“

Няма спор, че ръководителите на Главно мюфтийство в Република България визира само и едиствено медията Топ Преса, ама не са ни публикували името явно за да не ни правят реклама. Поводът за това „опровержение“ е статията излязла само и едиствено на страницата на информационна агенция www.toppresa.com , озаглавена така – Злоупотреби ли костваха главата на областния мюфтия Айдън Мохамед?- ето линк към нея тук!

Кратко точно и ясно в статията на главно мюфтийство се споменава, че жадният за кариера и да управлява Айдън Мохамед просто е подал оставка. Причини не се споменават. Странно е, че в опровержението не се споменава и една доста деликтна част от нашата статия свързана с “ имот на джамийското настоятелство в Рибново. Джамийско настоятелство там,  разполага с голям имот в гърменското село намиращ се в местността /РУДИНАТА / за който имот подставено лице от Айдън е декларирал години наред в ДФЗ без знанието на главно мюфтийство и субсидията е взимана и разделяна на двамата – поставеното лице и мюфтията, за което хора врагове на Айдън от Рибново са го натопили лично пред главния мютфия.“ Не се споменава за бюджета за строежа на джамия в Гоце Делчев, отчет на дарения и направени разходи до тук.
Топ Преса свърши основната си работа по темата – зададе въпроси, на които обаче и главно и районно мюфтийство отказват да говорят или отговарят с половин уста. Правят се, че не сме ги задали правилно. Ние обаче ще продължим да го правим! Интересът е в полза на хиляди мюсюлмани от югозападна България, които имат право да знаят защо Айдън Мохамед напуска ръководния си пост и как е управлявано мюфтийството им от него.
Следим темата!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене