Богдан Боцев: Приоритет за мен е изграждането на хидровъзел „Брезница“

Изявление по повод Деня на водата на Богдан Боцев, кандидат за народен представител от „БСП за България“ с бюлетина номер 4 и преференция номер 105.

Днес е Световният ден на водата. Една от темите, по които работих и за които съм се застъпвал, е изграждането на хидровъзел „Брезница“, който да спомогне за решаване на назряващия проблем с водоснабдяването в региона.

Задавал съм въпроси свързани с изграждането на язовира на Министъра на околната среда и водите и на Министъра на регионалното развитие и благоустройството. Заедно с кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов сме провеждали срещи с потенциални инвеститори от Европа и Русия.

Към момента има изготвени пред проектни проучвания и съгласувания. Предвижда се в м.“Кадиеви ливади“ да бъде изграден хидровъзел „Брезница“, с обем 8 милиона м3. Язовир, който ще осигури недостига от питейна вода за региона, като същевременно ще се подава и вода за напояване.

Освен това ще има възможност да се изградят 4 броя МВЕЦ с мощност 12 Мвт и ще бъдат открити 30 работни места.

В нашата програма основен приоритет е правилното управление на водните ресурси и развитието на регионите, така че  ще направя всичко възможно за реализацията на проекта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене