Модерно образование и в Долно Дряново, откриха STEM кабинет в училището

Паметен ден бе вчерашният за учениците, учителите и служителите на Обединено училище „Христо Ботев” в гърменското село Долно Дряново. Направена бе поредната стъпка към по-модерно образование в учебното заведение. В Деня на отворените врати в школото се откри официално STEM кабинет за наука, технологии, инженерство и математика.

Обучението по STEM предполага подход, който изгражда умения за критично мислене, анализ, изследване и проследяване на взаимовръзки между отделни дисциплини и сфери на познание. Лентата на новия кабинет прерязаха началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов и кметът на община Гърмен Феим Иса, това стана в присъствието на родители и членове на Обществения съвет към училището. Всеки имаше възможност да се докосне до живота в учебното заведение и да види добрите условия, при които се осъществява обучението на децата.

Гостите изгледаха и краткия филм „Поглед във времето“, посветен на 95 години просветно дело в село Долно Дряново. Началото е поставено през далечната учебна 1926/1927 година. Тогава обучението е само в една стая под ръководството на двама учители. Първият преподавател е Иван Атанасов. Сегашната сграда на школото започва да се строи през 1980 г. и е завършена през 1983 г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене