Хотелите в Банско на път да приключат сезона от понеделник

Заради затягането на мерките от 22 март собствениците на хотели в Банско планират да приключат сезона от понеделник, съобщи NOVA. Според тях настъпват тежки дни в края на сезона, който иначе би бил печеливш. Затягането обаче е довело до сериозен отлив на туристи.

Вариантът хотелите да работят, а ресторантите към тях да са затворени, е възможно най-лошият, смятат хотелиерите. Основно защото това по всяка вероятност ще ги лиши от клиенти, но и от финансова подкрепа.

„За съжаление това ни ограничава от възможност за всякакви помощи от правителството. Не можем да кандидатстваме, защото ние хем работим, хем не работим. Днес отваряме, утре затваряме, днес снабдяваме стоки, утре ги изхвърляме тези стоки. Кога да приемаме резервации, кога да не приемаме”, коментира Малин Бистрин, собственик на хотел.

Краят на март обикновено е най-доброто време за ски. Резервации обаче вече масово се отменят заради мерките от понеделник.

„Това с храненето в стаята не го харесват. Туристите обикновено идват в компании и общото хранене е едно от приятните неща”, смята Янка Рахова, собственик на хотел.

Общо хранене от понеделник обаче няма да е възможно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене