Търсят войници в Благоевград

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е обявен конкурс за попълването на 195 вакантни длъжности за военнослужещи във формированията на Сухопътните войски. Местата следва да се заемат от лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина.

Обявените длъжности са във формирования на Сухопътните войски, дислоцирани в гарнизоните Стара Загора, Ямбол, Плевен, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Смолян, Свобода и Мусачево.

Част от изискванията към кандидатите са: да имат средно или по-високо образование; към датата на приемане на военна служба, да не са по-възрастни от 40 години, да са годни за военна служба; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията; да нямат друго гражданство.

Заявления за участие в конкурса, както и целият набор от документи, се подават лично, чрез структурите на Централно военно окръжие (ЦВО) до 23 април 2021 г. Конкурсът ще се проведе от 21 юли до 28 юли 2021 г. Той включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване.

Пълните условия на конкурса, списък с вакантните длъжности, сроковете и документите за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на Министерството на отбраната, рубрики „Документи“ – „Обяви и конкурси“.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене