Благотворителни организации дариха кислородни апарати на болницата в Благоевград

Благоевградският Ротари клуб – Център, Лайънс клуб София Капитал и Ротари клуб София Триадица дариха два нови кислородни апарата в МБАЛ Благоевград АД.

Дарението беше връчено от Станислав Младенов, представител на Lions Club Sofia Capital, и от Анастас Георгиев, избран за нов президент на клуба 2021-2022 година.

Инфекциозното отделение получава новата апаратура в момент, в който болницата има спешна необходимост точно от такъв вид подкрепа,каза заместник-директорът на здравното заведение Александър Костов.

Настоящата епидемиологична обстановка, както и функционалността на кислородните концентратори, предполагат планиране и на следващи етапи и надграждане на проекта.

Електронно контролираният кислороден концентратор отделя кислорода от атмосферния въздух и снабдява пациента с високо концентриран кислород, чрез носна канюла или назална маска. Кислородният концентратор произвежда необходимия медицински кислород на място в дома или болничната стая и този кислород е готов за употреба от пациента. Не е необходимо към него да се закача бутилка с кислород, концентратора сам си го произвежда. Концентратора се използва от пациенти с различни белодробни заболявания, тоест не само от пациенти с усложнения след Ковид инфекция.

Благоевградският Ротари клуб-Център има дългогодишни иницативи в подкрепа на болницата. Организацията има амбицията следващата благотворителна кампания да осигури ремонт на детско отделение.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене