Проф. Светлана Шаренкова: Животът ни е залог на Корупцията и на Борисов

Ваксинацията започва – ваксинацията спира… Ваксини има – ваксини няма… Има утвърден ваксинационен план, но той не се изпълнява, защото… ваксини няма… Създадоха „зелени коридори”, но те не функционират!? България отново е последна в Европа и по ваксиниране на населението.
В страната цари пълен хаос, некомпетентност, безотговорност, липсва нормално и достъпно здравеопазване (да не споменаваме безплатно!). Това е България днес – тя е във всеобхватна обществено-икономическа криза. Това е нашата държава, управлявана от Борисов и ГЕРБ. Управлявана еднолично, командорски и с пари, раздавани от Джипката, а не от парламента и не чрез Закона за републиканския бюджет. С една дума – това е днешната силово-мутренска държава – готова на всичко, за да се задържи на власт и с цената на живота на българите. Няма институции, няма политическа отговорност за управниците. Те само броят своите милиони евро и кюлчета злато, а народът и здравето му – кучета го яли!
Хората искат да се ваксинират! Но план, ред и ваксини няма и като връх на това безумие бе смъртта на една ваксинирана жена и забраната на препарата на „Астра Зенека”. От тази ваксина се отказаха редица държави по света и беше спряна в Европейския съюз. И въпреки тоталния провал на ваксинацията в България, Бойко Борисов и ГЕРБ отказват да закупят „Спутник V” или китайска ваксина – признати от всички световни експерти за изключително ефективни. Защо ли Борисов не иска да спаси живота на българите с руска или китайска ваксина!? Най-вероятно – защото „началствата от Брюксел или Вашингтон” не са Му разрешили? Със „Спутник V” от месеци се ваксинират в Унгария и Хърватия, в преговори са Италия, Франция и Португалия, а Германия и Австрия скоро ще започнат производството й съвместно с Русия. Тази ваксина от месеци се използва успешно в Израел, Турция, Сърбия, Северна Македония, Южна Корея, Индия, Бразилия и други над 50 държави по света.
Само „стабилната Борисова България” чака указания и нехае за здравето на хората и възстановяването на икономиката, което е пряко свързано с ваксинацията на населението. Управляващите през последните 30 години са „вечните слуги” на Запада!? Вчера купиха самолети „на зелено” за милиарди, а днес плащат ваксини за половин милиард, които са компрометирани и забранени. Отговорни както винаги няма.
Крайно време е прокуратурата да се заеме с този проблем, засягащ здравето и живота на българите. Защо управниците ни заложиха на „куция кон” „Астра Зенека”? Преди половин година имаше редица други възможни ваксини за избор? Дали това се случи, защото майката на Ева Паунова – Майдел (Зоя Паунова) „случайно” е представител за България на забранената ваксина? Дори и да не сме напълно прави, няма как да мислим друго, щом 12-годишната ГЕРБаджийска традиция е големите поръчки да минават през „нашите” фирми. Така става с пътищата, с инфраструктурата и с любимите Бойкови магистрали, които се превръщат в срутища, броени дни след откриването им!? Пътища и магистрали, които взимат свидни жертви – помните ли Своге?, Софийското метро или загиналото 16-годишно дете от открит кабел в центъра на София? Ами ремонтът на ремонтите, който е „запазена марка” на модела „Борисов – Фандъкова”? Така е и с ваксините! Народът мре, но важното е „нашите” хора да са на хранилката – нали избори идват!
Проваленото управление на ГЕРБ трябва да бъде изметено! Нужна е Промяна! Да отхвърлим корупцията, мафията, мутрите и „калинките” на високи постове. Този мафиотско-мутренски модел отдавна е риск за здравето и живота на българина и бъдещето на България!
Корупцията на ГЕРБ убива! Убива – буквално!
Време е на 4 април да рестартираме Държавността и да си върнем Държавата и Свободата!

Проф. Светлана Шаренкова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене