Прогноза за времето – 12 март (петък)

Студено време днес

Ще е много ветровито със силен, по най-високите върхове на Рила и Пирин – временно бурен северозападен вятър

Днес ни очаква студено време, като минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°. През деня, с обръщане на вятъра от югозапад, ще започне затопляне и максималните температури ще сигнат между 7° и 12°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца – ще се понижава.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 13 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е до умерен. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 7 и 10 градуса, на морската вода 7°-8°.

Над планините ще духа до силен, по най-високите върхове на Рила и Пирин временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

През почивните дни ще има променлива облачност. На отделни места, главно в западните и планинските райони е възможно да превали слаб дъжд. Температурите ще се повишават и в неделя минималните ще са между минус 2° и 3°, а максималните – между 12° и 17°.

В понеделник облачността ще се увеличи, от запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна. В южните райони са възможни и гръмотевици. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Има повишена вероятност за значителни количества на валежите в Западна България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене