Изявление на Богдан Боцев, кандидат за народен представител от „БСП за България“

Изявление на Богдан Боцев, кандидат за народен представител от  „БСП за България“ с бюлетина  номер 4 и преференция 105 .
Изминалите 4 години, в които бях народен представител от Благоевградски многомандатен избирателен район в Парламента, бяха изключително важни.
Тръгнах с амбициозни цели някои от които успях да постигна, а други не. Ясно е, че когато си част от опозиционна партия, възможностите в тази посока са ограничени.
Затова сега е изключително важно да променим ситуацията и с общи сили да поведем страната ни по един нов път.
Какво направих за 4 години:
☑️ Като член на бюджетната комисия, активно участвах в изготвянето и защитаването на нашите алтернативни бюджети през годините в Народното събрание.
☑️Участвах в работните групи за промяна на данъчното и осигурително законодателство.
☑️Активно работих по редица предложения на БСП, повечето от които за съжаление не бяха приети заради това че сме опозиция.
Сред нашите предложения, които защитавах през изминалия мандат са:
☑️ Въвеждане на семейно подоходно облагане;
☑️Диференцирани ставки на ДДС за храни и лекарства;
☑️ Преизчисляване на всички пенсии;
☑️Създаване на фонд за лекари-специализанти, с който да се поеме тяхната издръжка с ангажимент да останат и да работят в България;
☑️По-голяма финансова независимост на общините.
От трибуната на Народното събрание, по време на парламентарен контрол поставих няколко много важни въпроса приоритетни за Благоевградска област:
☑️ Изпълнението на проекта за основен ремонт на Центровете за спешна медицинска помощ в областта и закупуването на нови оборудвани линейки;
☑️ Изграждане на хидровъзела над с. Брезница;
☑️ Изграждането на Център за спешна медицинска помощ в община Белица;
☑️ Незаконното изсичане на горите в област Благоевград;
☑️ Обезпечеността на общинските болници с предпазни средства за медицинския персонал и респираторни апарати във връзка с пандемията на COVID-19.
☑️ Провеждах ПРИЕМНИ всеки първи понеделник на месеца в община Гоце Делчев. Провеждал съм срещи и приемни във всяка една община на територията на област Благоевград.
Организирах редица ИНИЦИАТИВИ в Гоцеделчевския край.
☑️ По моя покана в НС гостуваха групи ученици от Първо основно училище “Св.Св. Кирил и Методий“, Второ основно училище „Гоце Делчев“, Трето основно училище “Братя Миладинови“, ПМГ “Яне Сандански“ и от общините Гърмен, Сатовча и Хаджидимово.
☑️ Организирах конкурс за есе на тема „Ако имахте възможност да се върнете назад във времето за какво бихте разговаряли с Гоце Делчев?“;
☑️ Организирах конкурс за рисунка на тема „Денят на Европа“ в община Гърмен;
☑️ Бях доброволец в МБАЛ „Иван Скендеров“ Гоце Делчев, за да окажа помощ на персонала, лекуващ болните от Ковид 19;
☑️ Съвместно с общинското ръководство на БСП – Гоце Делчев организирахме редица срещи с колеги от Парламентарната група.
159969641 2892479647664301 2297674589162002817 n
159619146 2892479657664300 9047458392723419833 n

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене