На 8 март Стоян Стоев се срещна с работещи жени от Сандански

В следващите 4 години в Сандански трябва да бъде обособена зона за инвестиции – основен приоритет, за който ще работя. Това подчерта Стоян Стоев, кандидат за народен представител от ПП „ГЕРБ“. На Международния ден на жената той разговаря с работнички от шивашката промишленост в Сандански.

„Ако искаме да се повишава заплащането в Сандански трябва да създаваме повече възможности за инвестиции. Имаме уникално географско положение, което не използваме ефективно“, каза Стоян Стоев. По думите му вече е стартирана процедура за обособяване на индустриална зона – Сандански, което ще е силен стимул за привличане на повече инвеститори. „Думата „индустриална“ плаши хората, защото си представят димящи комини. Затова трябва ясно да кажем – Сандански има уникален климат и развит туристически и земеделски сектор, които трябва да съхраним. Тази зона трябва да бъде придадена стойност за тях, а не да им навреди“, обясни кандидатът на Сандански и поясни, че именно затова я нарича „зона за инвестиции“.

Минимална заплата от 1000 лв. до 2025 г. е категоричен ангажимент за ПП „ГЕРБ“ при следващ управленски мандат, стана ясно по време на срещата. „За да могат обаче работодателите да плащат по-високи заплати е важно какви обороти имат, затова трябва да има повече мерки за насърчаване на бизнеса“, каза още Стоян Стоев.

Поставеният на 6-а позиция в листата на ПП „ГЕРБ“ подари и по цвете на всяка от дамите. „Всяка жена заслужава да получава цвете всеки ден и ние мъжете сме виновни пред Вас, че не го правим достатъчно често“, обърна се той към дамите. По-рано през деня той поздрави и всички жени с посланието: „Този ден е за Вас, защото Вие осмисляте всички наши дни от годината“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене