РАЗПАДЪТ НЕ СПИРА: Бунт срещу Слави от партията му във Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй: Ние сме манипулирани, заплашвани, забранено е да говорим! (ДОКУМЕНТ)

Скандалите и разпадът в партията на Слави Трифонов не спират. След като куп партийни шефове на структури в Плевен, Бургас, Хасково, Монтана и Каварна напуснаха омерзени формацията, а още толкова членове и активисти си отидоха заради натиск, заплахи и авторитаризъм, сега в отворено писмо срещу Трифонов избухнаха няколко структури от целия Северозапад. Те коментират забраната да се говори, спуснаха от сценариста Тошко Йорданов, както и заплахите му, че ще им стъжни живота.

Ето какво пишат от област Враца:

Разочаровани сме от начина, по който е подредена нашата листа, и в която не намериха място популярни и уважавани лица в областта. „Спуснатите“ от София водач на листата за предстоящите парламентарни избори Георги Георгиев и вторият в нея Иван Хиновски са експерти в техните области, но не са познати във Враца.

Нашият глас за реденето на листите не беше чут от никой. Не бяха взети предвид номинациите и предложенията, които направихме. Първите двама в листата почти не са идвали на място и комуникацията с тях е изключително трудна.

Защо никой не ни попита кой да застане начело на листата в областта? И защо от медиите научаваме кой е водачът ни и кой е вторият?

В крайна сметка членовете ни остават неуважени и манипулирани. Остава усещането за предрешеност и може би за задкулисни уговорки!

Затова е важно, когато се определят водачите на листата за парламентарните избори, то това да става след изключително точна преценка. Всяка външно наложена кандидатура без да е обсъдена с хората по места, е тревожен сигнал за нас и води до свиване на поддръжниците.

За нас, представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй, е важно с кой да работим и подкрепяме, а не кой ще бяга от листа в листа по областите.

Разочаровани сме от забраната за изказване на лични мнения и провеждането на предизборна кампания. Отказът от взаимопомощ по всякакви партийни и други въпроси, както и целенасоченото бездействие, особено в период на предизборна кампания, срива доверието ни пред избирателите. Разгарящите се дебати, заплахи и интриги, в които не желаем да участваме, са индикатори за проблеми на местно ниво.

С тези действия, хората по места не чувстват духа на промяната!

С уважение,
Представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене