Газят ли закона зам. кметовете на община Благоевград?! Кандидат-депутатите В. Павлова и Л. Милев участват в сесията на ОБС Благоевград днес, не са в отпуск за предизборна кампания

Предизборната кампания вече е официално открита и всички кандидат-депутати, заемащи държавни и общински служби би трябвало да са в отпуск, като участници в нея.

Това не важи видно за заместниците в екипа на кмета Р. Томов -Василиса Павлова и Любен Милев, които са част от кандидат-депутатски листи и  днес присъстваха на извънредната сесия на ОБС Благоевград , силно ангажирани с проблемите на областния център, нищо, че гласът им почти не се чува на сесиите на местния общински съвет. Зам. кметът по култура В. Павлова и вчера бе активна и присъства на мероприятие, на работното си място бе и Милев. От 00. 00 часа тази нощ вече сме в предизборен период и би трябвало двамата от екипа Томов да са в задължителен отпуск от днес .

Законът е категоричен: Кандидат, който е държавен или местен орган, или заема служба в администрацията Задължително ползва по свой избор неплатен служебен или платен годишен отпуск за времето от регистрацията до обявяване на резултатите от изборите / чл. 161/.

Днешната сесия бе извънредна за приемане програмата на проф. Тадаръков за развитие на Благоевград десетилетия напред. Погазили ли са закона двамата заместници на Р. Томов, това въпросът, който отправяме към председателя на РИК, изискахме и отговор от ЦИК.

Петя Петрова

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене