Прогноза за времето 21 февруари – (неделя)

Облачно до обяд, после слънцето ще се усмихне

Максималните температури в неделя ще са предимно между 5° и 10°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков.

През нощта ще се задържи облачно и на места, главно в западната половина на страната, ще има превалявания от дъжд и мокър сняг, в отделни райони са възможни поледици. В низините и равнините видимостта ще е намалена. Минимални температури между минус 2° и 3°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 13 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, след пладне ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от източната четвърт. Максимални температури на въздуха 6°-8°, приблизително колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще e предимно 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на отделни места преди обяд ще прехвърча слаб сняг. След обяд над масивите от Западна България облачността ще намалее. Вятърът ще е слаб от югозапад, по най-високите части от изток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Утре ще е почти без валежи, а след обяд и облачността ще се разкъса и намалее. Ще се задържи почти тихо.

В началото на новата седмица бързо ще се затопли. Ще преобладава слънчево време. Сутрин на места в равнинната част от страната ще има ниска облачност, намалена видимост и мъгли. Временни увеличения на облачността, предимно средна и висока, ще има над Източна България в сряда. През първите дни ще духа слаб до умерен северозападен вятър, в сряда – североизточен; тогава и дневните температури слабо ще се понижат.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 15 мин. и залязва в 18 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 51 мин. Луната залязва в 2 ч. и 53 мин. и изгрява в 12 ч. и 7 мин. Фаза: два дни след първа четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене