Миряни се молят за лек пред чудотворна икона на свети Георги в манастира на Хаджидимово

Стотици поклонници са в манастира „Свети Георги Победоносец” в град Хаджидимово още рано сутринта на днешния Гергьовден. Причината за наплива на миряни не само от страната, но и от съседна Гърция в празничния ден, е чудотворната икона на свети Георги. Тя единствена оцелява в големия пожар, вилнял в светата обител през 1979 година.

Много от посетителите носят агнета, които даряват за курбан, правят го не само християни, но и мюсюлмани. Светецът чрез чудотворната икона тук помага на всеки, който носи вярата в сърцето си. Нищо друго няма значение – етнос, религия, народност. Само е необходимо да вярват истински и тогава наистина са възможни чудеса. Който вярва в светеца, бива излекуван. Миряните само трябва да са искрени в молитвите си, за да стане чудото.

Много хора отправят молитви за рожба, други – за изцеление на различни болести, от които страдат. Манастирът е пълен с народ, няма къде игла да падне. „Това е знак, че хората имат потребност да са тук, че те вярват в светеца, в църквата и вярата”, споделят монаси.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене