Пример за добро сърце! Граничен полицай от месеци работи безвъзмездно за болницата в Гоце Делчев!

Той не е непознат за жителите на град Гоце Делчев. Достоен офицер от Българската армия, но след съкращенията случилите в структурата й, вече заема длъжността – граничен полицай. Това е неврокопчанинът Янко Вангелов. 

Той е героят ни за днешия ден. Въпреки скромността му и приятелския съвет да не пишем за това, ние от Топ Преса не можахме да останем безразлични. Защо ли? Защото това, което прави Янко е пример. Както е известно, ние от най – четената местна медия не подминахме нито един акт на доброта около здравната криза, разпалена от епидемията с COVID -19. Организирахме, участвахме и поощрихме десетки благотворителни кампании в помощ на болницата, която се справя много добре в сравнение с други лечебни заведения в страната – именно МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев. Нещо повече – не спираме да благодарим на работещите там доктори, сестри, санитари и медицински персонал…

полицай Янко Вангелов

полицай Янко Вангелов

Това, което остава скрито за тази близо година здравна и обществена криза, са добрите примери за такива, които даряват труда си в полза на чуждото здраве. Точно такъв е днешният ни герой – полицай Янко Вангелов, който в дните, в които не е наряд в „Гранична полиция“ е на линия в болницата като общ работник. Янко безвъзмездно и без да иска да се знае работи в кухнята, работи като хамалин, шофьор и дарява труда си за всеки сектор в здравното заведение, където има нужда от него. „Наистина такъв човек не сме виждали. Идва с новите си дрехи при нас, облича работни и не се страхува нито срами да върши най-черния труд. Без да иска нищо“, дават информация за Топ Преса служители на МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев. Всеки ден Янко Вангелов изхвърля боклука, чисти, работи, помага… А трудът му наистина е в голяма полза за болницата.

„Правя го, защото го искам. Защото така го чувствам и в такива моменти трябва да сме единни.“ казва Янко, но не държи да се обяснява. Не е скромен. Просто не иска да си губи времето, щото го чака работа в болницата. Безкористна, черна но благодатна – убедени сме в последното.

Настина сме горди че все по често пишем подобни теми. Те са лъча надежда в мрака на заразата, на кризата, във войната ни за здравето. Янко е пример и от сърце му благодирам за това, което прави! А най – важното което ни прави в суровото егоцентрично и себично време той ни учи на добро.

Браво, Янко!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене