Скандал! Кметът на Якоруда праща на съд медийни лъжци! Вижте повече!

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ЛЪЖИТЕ !

Кметът на Якоруда инженер Нуредин Кафелов праща на съд журналисти! Поводът е статия, в която пише че той си е поръчал луксозен автомобил. Истинара е че той никога не си е поръчвал служебен автомобил с марката Porsche, каза пред Топ Преса самият той. „Община Якоруда не е поръчвала служебен автомобил на марката „Porsche“, пише в отговора на инженер Кафелов на въпросите, които изпратихме към него. „Необходимостта от закупуването на нов автомобил е обсъдена от общинските съветници и те са приели, че такава е налице“, пише още в отговора.

Припомняме, че преди няколко дни регионалното издание „Струма“ съобщи, че „кметът на бедната община Якоруда Нуредин Кафелов си поръча ново служебно порше, цвят черен металик“. „Стойността на новото служебно бижу, което все още не е пристигнало в Якоруда, е 75 743 лв“, пише още в пасквила, а това се случило на фона на рушащия се площад на Якоруда – площад, който е прясно ремонтиран, а от отговора на инж. Кафелов става ясно, че ремонтът дори още продължава. „След законосъобразна обществена поръчка с предмет „Доставка на нов лек автомобил за нуждите на Община Якоруда при условията на финансов лизинг“, чиято прогнозна стойност е определена при условията на ЗОП, чрез пазарни проучвания, община Якоруда сключва договор на 16.07.2020г. с „Порше Лизинг БГ“ ЕООД за доставка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Всички документи относно проведената обществена поръчка са публични и са на разположение на официалният сайт на Община Якоруда“, пише още в отговора на инж. Нуредин Кафелов. След справка в сайта на Община Якоруда достигнахме до въпросните документи.

В договора от 16.07.2020 година, достъпен тук: http://yakoruda-municipality.bg/…/%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%BE%… , като предмет е посочено извършването на доставка и сключването на гаранционна отговорност за „един брой фабрично нов лек автомобил“. В договора не е посочена марката на лекия автомобил, който Община Якоруда ще купи. Ето защо изнесеното във вестник”Струма” не отговаря на истината и те ще си понесат последствията в съда. „Относно информацията за „рушащ се площад“ бихме искали да отбележим следното: Община Якоруда изпълнява проект за „Реконструкция и обновяване на площад и градска градина“. Строително-монтажните работи не са приключили. В процеса на изпълнение на проекта е констатирано частично срутване на част от един от цветарниците. Веднага са започнати действия по отстраняване на повредата. Държим да е ясно, че става въпрос за строителен обект, който още не е завършен и не е приет от възложителя. В процеса на строителството се случват и непредвидени неща, като въпросния случай затова във всеки договор за СМР се залага стойност и за непредвидени обстоятелства (непредвидени дейности). Фирмата изпълнител е „Билдинг Компани“ ЕООД, които се ангажират да възстановят повредата и да предадат проекта в срок“, пише в отговора на инж. Кафелов. Според договора за извършване на строително-монтажни работи на обект „Реконструкция и обновяване на площад и градска градина“, Община Якоруда дължи 867 388,01 лева с ДДС на „Билдинг Компани“ ЕООД за извършването на строителството.

Договорът е достъпен на адрес: http://yakoruda-municipality.bg/…/%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%BE%… .

YAKORUDA-MUNICIPALITY.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене