Близо 4 милиона лева получи днес от правителството на Бойко Борисов община Гърмен

3 824 422 лв за община Гърмен.  От тях 1 615 447 лв. са за възстановяване и изграждане на геозащитни съоръжения и водостоци за отвеждане на поройни води през масиви на село Рибново; 547 037 лв. са за възстановяване на сграда в село Скребатно; 1 260 808 лв. за корекция на коритото на река Върбица в участъка на село Дъбница чрез изграждането на подпорни стени и мост; 300 900 лв. за корекция на дере в село Дебрен; 100 230 лв. за корекция на дере в село Гърмен.

„ Отпуснахме на днешното заседание на МС общо 14,5 милиона лева по искане на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Средствата са за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Опитът и практиката показаха, че трябва да се осигури превенция. Затова очаквам от регионалното министерство да се въведе нова система, при която датчици, поставени на критични места да сигнализират за срутищни процеси в страната“, заяви на проведеното днес заседание премиера Борисов.

Преди две седмици премиера Бойко Борисов и министри от кабинета, посетиха с. Дъбница. Учителите имаха „скромно“ искане – физкултурен салон, а моето искане беше: корекция на река „Върбица“. Днес вече всичко това е факт, парите са отпуснати, коментира кмета на село Дъбница Синем Бекирова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене