С точни попадения в 90-ата минута Илия Темелков донесе успеха на ловната дружинка от Садово – два глигана, 120 и 130 кг

Ловците от Садово отбелязаха първия си успех за годината в лова на едър дивеч с „попадения в 90-ата минута“. Авджиите, с ръководител на излета Янко Балабанов-Джони, се завърнаха с два трофея, отстреляни малко преди смрачаване, след като преминаха своеобразна драма. В  герой на „срещата“ се превърна Илия Темелков, който отстреля „с едно зареждане“ две прасета с тегло 120 и 130 килограма.

Драмата в местността Кутело бе пълна, след като малко по-рано през деня дружинката попадна на група от 30-ина екземпляра, но при стрелбата не повали нито един. Само час по-късно след допълнителни обходни действия успя да вдигне нови диви свине. За добрата слука своя дял дадоха и кучетата на Костадин Георгиев, които първи хванаха следата и подгониха животните, а техният стопанин умело командваше групата чрез радиостанция, следейки GPS-ите на своите четириноги ловни другари, и насочваше колегите си към пусията. Късметът се усмихна на Илия Темелков, който бе на точното място в точното време и с първия изстрел повали един екземпляр, а с втория още един.

Дерачите Георги Белчев и Илия Темелков в действие и макар по-късния час се справиха повече от добре със своята задача

Те можеха да се завърнат с още по-добър актив, след като под мерника им попадна и огромен вълк, който успяха да ранят, но хитрецът успя да се скрие успешно, за да „ближе рани“.

Веднага след края на лова садовските авджии се снимаха за спомен от първия си успешен излет за есента на 2020 и се заеха с обработката на глиганите. Там основно действащо лице бе „щатният“ дерач и транжор Георги Белчев, подпомаган умело от Илия Темелков, които се заеха с обработката според всички изисквания на санитарните власти. Двамата се справиха образцово със задачата и разделиха с точността на компютър порциите с прясното месо, които по традиция се разпределят в дружинката. Своевременно бе изпратена проба до компетентните органи за годността на месото за консумация, която бе отложена до получаване на резултата.

Илия Темелко с отстреляните прасета

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене