Connect with us

Култура

Скандални тайни на медийния бизнес излязоха във вид на вулгарен роман!

Published

on

Медиен монопол, комфорт, търговия с медийно влияние… колко струва “Моралът”? Правят ли се пари от благотворителност и каква е реалната цел на големите и комерсиалните медии? 

Ако отговорите на зададените горе въпроси ви интересуват, ако искате да знаете как правят пари големите издатели, отделете време за да прочетете новият вулгарен роман на най – касовият автор в сраната Веселин Стаменов. Името на кригата е МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛОТО! 

Книгата се прие изключително добре на Pre-order от страницата на самия автор ТУК    

Читателите вече я разпознаха, като интересна и завлядаваща книга и признаха, че и зад тези корици писателят Веселин Стаменов не е изневерил на стила си, показвайки поредният епизод от чернобялата хорър – комедия наречена съвременна Българска реалност. 

Във фабулата съвторена по познатият талантлив начин, авторът ни запознава с историята на мастит издател с много разпознаваемо реално име. Чрез машинациите, правенето на много пари от тиражи и налагане на медиен монопол, Стаменов се осмелил да извади на светло всичко това което се носи като слух но никой не говори с факти за него.

Веселин Стаменов

Веселин Стаменов

“Кариерата ми започна в едни от най – големите български вестници и медии. Първите ми книги бяха издадени от Христо Калчев и Огнян Младенов, след това ги издадоха и  Недялко Недялков и Мартин Радославов, които днес управляват своите медийни империи. Работих в БЛИЦ, Уикенд, ШОУ, ПАПАРАК, дори работех около година в местния вестник “Струма” … осъзнах цената на жълтото върху хартията. Отвратих се от доста неща и реших да тръгна по свой път. А с тази книга пък реших да приложа знанията си, спомени и схеми които знам в един нов вулгарен роман. Правя това което смятам за добре и сметнах, че е редно да тръгна срещу професията си. В книгата ще разберете защо! Жалкият Карбовски казва – човек не трябва да пикае там където пие вода, но аз винаги съм бил срещу правилата особено когато създават воня… Правилата на задкулисието. Убеден съм, че написах една полезна книга, в която всеки обществено отговорен човек ще открие неща за себе си. ” заяви Стаменов специално за читателите на Топ Преса.

Като наш колега и приятел, Топ Преса от сърце му желае да пожъне нанедминат успех с новото си четиво! Припомняме че книгите на Стаменов са жертва на цензура от книгоразпространителната мрежа, така че можете да ги намерите само на неговата страница във фейсбук  – https://www.facebook.com/VeselinStamenovPisatel  

Веселин Стаменов – писател

 

 

ВИДЕО

ВИДЕО: Митрополит Серафим освети новия параклис „Свети пророк Илия“ в Ляски

Published

on

Нов параклис с името на „Свети пророк Илия“ бе осветен в село Ново Ляски от Негово високо преосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. „Всеки храм е един остров на спасение в бурното море на живота“, каза митрополита и благослови всички, които са били съпричастни към осъществяването на проекта – с физически труд или финанси. Всяко намерение колкото и добро да е не може да се осъществи без финанси, отбеляза професор Илия Гюдженов. В този смисъл бе изразена благодарност към бизнесмена Ангел Шербетов и неговия съдружник в „Шербетов“ ЕООД.


Ново Ляски е родното село на професор Гюдженов и винаги е бил съпричастен към случващото се там. Ето защо той е един от най-важните инициатори и двигатели за постигането на богоугодната цел – построяване и освещаване на параклисът „Св. Пророк Илия“. Професорът взе думата за кратко слово, в което спомена и други лица със съществен принос, какъвто е Велизар Чолаков, г-н Златков – спонсорирал иконостаса, г-н Харисков – зографисал стенописите, покойния Илия Гайдаджиев – дарил част от земята, младежката кукерска група – дарили парите, събрани на Йордановден. Не е възможно да бъдат изредени имената на всички миряни, дали своя принос, кой с каквото може, но бе отбелязано, че един от тях е починал, докато строителството е било на етап довеждане на водопровод до малкия храм.

„Действително днес за всички е един чудесен празник за жителите на селото“, каза проф. Гюдженов. Той отбеляза, че местното население винаги е влагало усилия за опазване на православието в селото чрез изграждане на храмове- църквата „Свети Георги“ и църквата „Свети Димитър. Така с осветеният на 25.09.2021г. параклис островите на духовно спасение в селото стават три.
Всичко, свързано с построяването на параклиса, ще бъде описано в летописна книга към него. Затова професор Гюдженов помоли всеки, които има подходяща информация свързана в пораждането на идеята и нейната реализация, да я предостави, за да се помни от следващите поколения.

Continue Reading

ВИДЕО

ДОМАШНА КУХНЯ представя: Вкусните горноджумайски еклери на Дани!

Published

on

Новият сезон номер 2 на предаването “Домашна Кухня”, което се излъчва в каналите на Топ Преса представя, тайните на вкусните еклери от Благоевград предсавени от наша читателка. Приятно гледане!

Continue Reading

Култура

Регионалният музей в Благоевград и читалището със съвместна инициатива

Published

on

В Регионалния исторически музей в Благоевград този вечер отбелязват Европейската нощ в музеите, Европейските дни в наследството, 155 години НЧ „Никола Вапцаров“ и 19-ата традиционна среща на старите джумайски родове.

В залите на музея са изложени две изложби: „Ковьорът – мода, естетичност и практичност“ и „155 години Народно читалище„ Никола Вапцаров “ – Благоевград“. Двете експозиции разказват интересни истории от миналото, каза за Радио Благоевград уредникът в музея, Румяна Хаджиева.

Съставено от благоевградското читалище с подготвена кратка празнична програма, която е организирана според всички противоречиви мерки.

pirinsko.com

Continue Reading

Култура

Филми с адреналин, изложби за пещери и книги за приключения в Банско

Published

on

Изключително интересни фестивални дни предлага XX-ото юбилейно издание на Международния фестивал на планинарското кино „Банско филм фест”.

Не само прожекциите на заредените с много емоции и адреналин филми радват зрителите, но и  много интересни изложби. Сред тях са фотоизложба на Сдружение „Пройката“ – “Истории от зората на българското планинарство”, Италианският културен институт представя изложба фотографии на Густав Вилайт – “Natu.rae/DOLOMITI”, Пещерна изложба на Българско Пещерно Дружество – клон Ракитово, фотоизложба “Гледките, които ми подарява природата“ на Антонио Вълчев, Изложба на Българския Антарктически Институт – „33 години антарктическа дейност“, Изложба „Цветни планини“ – подбрани картини на планинска тематика, вдъхновена от родните български планини на Ивона Михайлова и фотоизложба “Пещерите и ние” на Балкански спелеоложки съюз , Българско пещерно дружество и туристическо дружество ” Приста ” – Русе.

За публиката организаторите са подготвили и много други изненади – щанд на издателство “Вакон” с книги на тема приключения и пътешествия, безплатен test ride на Halfbike в градския парк, хималайски чай, хендмейд щандове на “Дръвкулки” , “Nanka Creative” и “Син пипер”.

За 12-а поредна година малките приключенци от училищата в Банско се включиха в детската програма. В градския парк се проведе работилница по ориентиране с водещи доц. д-р Александър Шопов и студенти от катедра “Туризъм, алпинизъм и ориентиране” на НСА „Васил Левски“. Работилница под надслов „Проникване в пещера“ се проведе в пещера „Спропадналото” под ръководството на спелеолозите Камен Бонев, Стойчо Зарев и Сашо Попов. За младите пещерняци беше подготвено специално оборудване, екипировка и много изненади.

В панела „Памет – незабравимите български пътешественици и алпинисти“ беше отдадена почит и признателност за дирята, оставили в българската планинарска култура незабравимите проф. д-р Георги Атанасов – Джиджи, проф. Димитър Бърдарев и Аврам Аврамов. Кметът Иван Кадев връчи почетния знак на Община Банско на доц. Кънчо Долапчиев за неговия принос в науката и българския алпинизъм.

Филми с адреналин, изложби за пещери и книги за приключения в Банско Филми с адреналин, изложби за пещери и книги за приключения в Банско Филми с адреналин, изложби за пещери и книги за приключения в Банско Филми с адреналин, изложби за пещери и книги за приключения в Банско

ilindenpres.bg

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ