Благоевградски автобус с туристи катастрофира в Истанбул

Автобус с българи е катастрофирал в Истанбул, научи „Фокус“. Катастрофата е станала днес. В превозното средство са се возили около 20 българи.

Вследствие на инцидента няма пострадали. Нанесени са материални щети по превозното средство. Българите са били в Турция на екскурзия.

Междувременно стана ясно, че автобус с български пътници на борда се е сблъскал с трамвай в Истанбул днес, след като се е опитал да направи забранен обратен завой, съобщава турското издание „Сьозджю“ , като уточнява, че в резултат от сблъсъка, трамваят е дерайлирал.

На мястото на инцидента веднага са изпратени здравни и полицейски екипи. И в двете превозни средства е имало пътници, а тези в трамвая са изпитали голяма паника, отбелязва вестникът. Не се съобщава за пострадали при инцидента. След евакуацията на пътниците, веднага е започнала работата по отстраняването на трамвая и в тази връзка е отклонено движението по една от градските линии в Истанбул.

Радио „Фокус“ – Пири съобщава, че благоевградски е автобусът с туристи, който се е сблъскал с трамвай в Истанбул. Това потвърди за Радио „Фокус“ – Пирин собственикът на транспортната фирма, която притежава автобуса Марио Богданов. „Няма пострадали хора от групата. Шофьорът също е добре“, каза още Богданов.

Той уточни, че по автобусът са нанесени сериозни материални щети и вероятно ще се наложи да бъде изпратен нов, който да прибере групата. По думите на Богданов, това ще се наложи заради турското законодателство, свързано с това, че трамваите са държавна собственост и ще трябва да се извърши разследване.
E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене