Министъра на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строящата се спортна площадка в гърменското село Хвостяне

Министъра на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строящата се спортна площадка в двора на училището в гърменското село Хвостяне, обеща финансиране и направи градивни забележки към изпълнителите

По покана на кмета на с. Хвостяне и общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Гърмен в селото пристгнаха министъра на младежта и спорта Красен Кралев, Андрей Новаков – евродепутат и областен координатор на ГЕРБ – Благоевград и евродепутатът Асим Адемов. Целта на посещението бе инспектиране на строящата се спортна площадка в двора на училището.

Гостите бяха посрещнати от директора и педагогическия колектив на ОУ „Димитър Талев“, кметовете и общинските съветници от ПП ГЕРБ в община Гърмен. Министър Кралев бе приятно изненадан от красивия площад, санираното училище и новия асфалт, който се полагаше в момента на пристигането му.

При инспектирането на площадката, която е почти готова, даде препоръка за полагане на най-хубавата изкуствена тревна настилка. На свободното пространство в двора на училището по негово предложение е най-добре да се изгради площадка за фитнес на открито, за което обеща финансиране от министерството на младежта и спорта. След като разгледа и физкултурния салон, министърът изрази своето одобрение – помещението е чисто, топло, сградата е санирана, но не хареса състоянието на самия под на физкултурния салон. Препоръча на директора на училището да му изпратят количествено – стойностна сметка за изграждане на нова подова настилка от най-съвременен тип, за което ще бъдат отпуснати средства.

„Благодарим Ви, г-н Кралев! Благодарим Ви, господа евродепутати! Благодарим на ПП ГЕРБ за грижите и разбирането към нас, което през последните години направи селото ни неузнаваемо, вече почти няма за какво да си мечтаят жителите на Хвостяне“ – това бяха думите от кмета на Хвостяне Сейхан Ахмедов към министър Кралев и евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене