Шефът на хирургично отделение в МБАЛ – Благоевград д-р Димитър Димитров се ваксинира срещу Ковид-19

Шефът на хирургично отделение в МБАЛ – Благоевград д-р Димитър Димитров се ваксинира срещу Ковид-19. Лекарят се имунизира вчера в болницата в рамките на реваксинацията на втората серия на медици. Тъй като от един флакон с ваксината на „Пфайзер и Бионтех“ вече се извличат по 6 дози вместо 5, както беше първоначално, това даде шанс и на други лекари за имунизация.

Д-р Димитров изкара тежко коронавирусната инфекция в пика на втората вълна през ноември и се наложи да бъде хоспитализиран. Той бе лекуван в хирургичното отделение, на което е шеф, което заради големия брой болни бе превърнато в ковидно, наред с останалите отделения, с изключение на детско и АГО.  Заради липсата на легла д-р Димитров бе настанен в служебния си кабинет, който бе приспособен за болнична стая, и след 3 седмици лечение, проведено лично от шефа на вътрешно отделение д-р Кондев и д-р Лазарова от инфекциозно отделение, бе изписан в сравнително добро състояние.

След като периодът на домашно възстановяване изтече, в началото на януари той се върна на работа и започна да лекува болните от Ковид в хирургичното отделение. Преди няколко дни си е направил тест, който показал, че няма  антитела.

„Резултатът от количествения тест показа 9,8 антитела, при минимум 10. Това още повече ме мотивира да се ваксинирам”, обясни д-р Димитров. Така той спази обещанието си, което направи преди това в интервю за „Струма“,  че ще се ваксинира срещу Ковид-19, тъй като е убеден, че това е единственият правилен начин за защита срещу коварния вирус.в.Струма/Бетина Апостолова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене