Прогноза за времето – 29 януари (петък)

Днес облачността ще е разкъсана, но след обяд от запад ще се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. С него дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 5° и 10°. През нощта срещу събота от запад ще завали, предимно дъжд, ще има условия за поледици, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средно за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 9 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен югозападен вятър и ще се затопли. Максималните температури ще са 5°-8°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който привечер ще се ориентира от югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

В събота от запад на изток на много места в страната ще превали, предимно дъжд, в планините и високите полета в Западна България – сняг. Остават условията за поледици.

След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Валежите бързо ще спрат, а облачността ще се разкъсва, над Западна България и ще намалява.

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните в по-голямата част от страната ще са между 5° и 10°.

В неделя вятърът отново ще е от югозапад, слаб. Температурите ще се повишат още малко. 

След временното разкъсване и намаление, облачността отново ще се увеличи и по-късно през деня и през нощта срещу понеделник в югозападната част от страната на места ще превали дъжд.
В понеделник ще се задържи със значителна облачност, на отделни места ще има и слаби валежи. Вятърът за кратко ще стане от запад.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене