Бившият  кмет на Велинград и депутат от ДПС Фидел Беев загуби битката с ковид

Бившият кмет на Велинград и депутат от ДПС Фидел Беев е починал от Ковид – 19 на 59-годишна възраст. Въпреки  лечението и положените грижи от докторите заразата е надделяла , коментират близки до семейството .

Фидел Беев  бе кмет от 2003 г. до 2005 г., след което стана депутат от Пазарджик в 40-то Народно събрание. Година по-рано му бе повдигнато обвинение, че в качеството си на кмет е доставял горива на детски градини и общински обекти от своята фирма СД „Братя Бееви“. Осъден бе през 2009 г. Като народен представител пък, Фидел Беев  бе обвинен в превишаване на права и злоупотреба с власт и за сключване на неизгодни сделки за гориво, докато е бил кмет на курортния град.

 Софийския апелативен съд първоначално го осъди по първото обвинение, като постанови 3 години и половина затвор, но Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане на втора инстанция. Ефективното наказание беше отменено и Фидел Беев остана само с условна присъда.

На местните избори през 2007 г. Фидел Беев отново се кандидатира за кмет, но загуби. Постепенно той се отдръпна от публични изяви и ръководеше собствен бизнес с хотел и атракциони.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене