Нов жесток скандал разстресе БСП! Кирил Добрев демонстративно отказа да влезе в листата на партията! Бесен е, че спускат с парашут Корнелия Нинова!

660_952e8a85d66da83e947a75ec60e3ed49Кирил Добрев си направи отвод и не пожела да влезе в листата на София-област. Синът на покойния политик Николай Добрев беше и областен председател на БСП в региона, а от 2005 г. представител на местните социалисти в парламента. Сега се очакваше и да е водач на кандидатите на БСП за изборите на 5 октомври.

 Вместо това партийното ръководство „спусна“ Корнелия Нинова за водач и тя беше одобрена от Националния съвет на БСП на 16 август. Според участници в заседанието на Областния съвет на БСП в сряда именно нейно изказване е мотивирало Добрев да се оттегли. Нинова застъпила тезата, че не тя е проблем на организацията, а Кирил Добрев, който не се разбира с ръководството и от това страдала структурата в областта.

 Бесен от решението Добрев веднага обявил, че си прави отвод, няма да участва в подредбата на листата и дава път на младите и нови лица. Социалисти пък коментираха, че е възможно да се оттегля, тъй като си дава сметка, че следващият парламент няма да има дълъг живот, а и ако не е депутат, може да се върне като председател на Областния съвет на БСП в региона.

 Нинова имаше 12 номинации за водач и общинските организации в София-област, докато номинациите на Добрев са 18. Той пък очакваше да бъде водач на листата в региона и на пленума на 16 август попитал председателя на БСП Михаил Миков дали решението за Нинова е оценка за Добрев.

 В същото време Областният съвет в София-област приел декларация, която ще бъде представена на Националния съвет на БСП на заседанието вероятно следващия вторник. В нея най-общо се казва, че тъй като структурата в Благоевград иска Корнелия Нинова за водач и ако тя бъде преместена там, в София-област листата да оглави Кирил Добрев. Засега Михаил Миков настоява Кристиан Вигенин да е първи в Благоевград и едва ли решението му ще се промени след днешната му среща с благоевградската организация. Дори и да бъде оттеглен Вигенин, вероятно мястото му ще заеме Емил Костадинов, коментираха социалисти.

В София-област се притесняват как ще правят предизборна кампания, след като досега Кирил Добрев е изнасял всичко на гърба си. Очакват обаче като член на Националния предизборен щаб на партията да се включи активно.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене